Iris herinnert: ‘Ieder jaar ging ik naar Westerpop op het oude terrein’

Door Iris Provoost 4 december 2018

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen Delftenaar en vindt het hier maar al te fijn. Voor indebuurt haalt zij aan de hand van geschiedenis (waarschijnlijk erg herkenbare) herinneringen op aan háár Delft. Deze week: Westerpop!

Westerpop, het eerste festival dat ik ooit bezocht. Niet zo gek, het was natuurlijk ook lekker dicht bij huis en je had er geen kaartjes voor nodig.

Sportvelden achter het station

Op de sportvelden van het Grotiuscollege, achter het station, was jarenlang het festivalterrein. Er speelden bandjes die van ver kwamen, maar ook bandjes die uit de stad kwamen. Ik sprak met vrienden van tevoren af en gezamenlijk hebben we veel edities van het festival bijgewoond.

In het gras zitten en naar muziek luisteren

Als het mooi weer was konden we ons vermaken door een hele middag in het gras zitten en met elkaar kletsen, muziek luisteren en wat drinken tegelijkertijd. Als ik nu terugdenk waren dat best leuke, ontspannende en zorgeloze dagen. En oh, wat klink ik oud als ik dat zo zeg.

Omdat het terrein niet meer bestaat, vindt het festival tegenwoordig op een andere plek plaats. Op de sportvelden van het Stanislascollege gaat Westerpop verder. Ik ben daar nog niet geweest, omdat ik iets minder in de gelegenheid ben om een weekend in het gras te gaan zitten. Maar nu ik terug denk aan hoe het eerst was, zal ik toch eens mijn best gaan doen een middag langs te gaan op de nieuwe locatie. Wist je trouwens dat Westerpop in 2019 al terug komt, in plaats van pas in 2020? 

Meer van Iris

Iris herinnert: ‘Lichtjesavond blijft de gezelligste avond van het jaar in Delft’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...
delfia bioscoop

Iris herinnert: ‘Delftse bioscopen Delfia en Apollo, waar je popcorn kon bestellen door op een knopje te drukken’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...
centrum-stadhuis-delft-boterbrug-waag-airbnb

Iris herinnert: ‘Bij Van Bokhoven at je de lekkerste ijsjes en poffertjes’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...

Meer over

Toen in Delft

adv.