Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris herinnert: ‘Toen de stad Delft 750 jaar bestond, was het overal groot feest’

Door Redactie indebuurt 19 februari 2019

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen Delftenaar en vindt het hier maar al te fijn. Voor indebuurt haalt zij aan de hand van geschiedenis (waarschijnlijk erg herkenbare) herinneringen op aan háár Delft. Deze week: het jubileum van Delft.

Ik zat op de basisschool toen de stad Delft vierde dat het 750 jaar bestond. Dat jaar werd er in de klas ook extra aandacht besteed aan de geschiedenis van de stad. We kregen allemaal een boek, met een bijbehorend werkboek. We leerden over de Nieuwe Kerk en over het ontstaan van de TU. Het boek staat hier nog steeds netjes in de kast, het werkboek heb ik helaas niet meer en het is me ook nog niet gelukt het ergens te vinden.

Een uitstapje naar het centrum

Dat schooljaar gingen we als “educatief uitstapje” een dag doorbrengen in de stad. En ik heb dit onthouden als het leukste uitje dat ik op de basisschool heb gehad. We beklommen de Nieuwe Kerk, gingen naar museum Paul Tetar van Elven en liepen lange stukken door de stad. Terwijl we werden gewezen op historische plekken, vertelde de meester er lange verhalen over.

Een jaar vol festiviteiten

Er waren dat jaar nog een hoop andere festiviteiten. Ook buiten school om kreeg je hier het nodige van mee. Toch vind ik het bijzonder dat dit uitje met de klas me zo is bijgebleven. Alle leerlingen woonden in dezelfde stad en gingen waarschijnlijk met hun ouders ook af en toe naar het centrum. Toch zie je weer andere dingen wanneer anderen er over vertellen. En dat is natuurlijk nog steeds zo 🙂

gasterij t karrewiel

Iris herinnert: ‘Ik heb véél kinderfeestjes bij ’t Karrewiel gevierd’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...

Iris herinnert: ‘De eeuwige hockey-discussie: Hudito of Ring Pass’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...

 

Meer over

Toen in Delft

adv.