Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris herinnert: ‘Ik heb véél kinderfeestjes bij ’t Karrewiel gevierd’

Door Redactie indebuurt 5 februari 2019

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen Delftenaar en vindt het hier maar al te fijn. Voor indebuurt haalt zij aan de hand van geschiedenis (waarschijnlijk erg herkenbare) herinneringen op aan háár Delft. Deze week: Kinderfeestjes bij ’t Karrewiel.

Een kinderfeestje organiseren, dat stond onlangs op de planning. En ik zat me toch met mijn handen in het haar, ik wist niet wat ik met een niet al te grote groep meiden zou gaan doen. Uiteindelijk hebben we bedacht om naar Monkey Town te gaan. Het was een succes.

Kinderfeestjes bij ’t Karrewiel

Na afloop van het feestje, dacht ik terug aan de kinderfeestjes van vroeger. En met name aan de bowlingbaan, want daar zijn veel feestjes gevierd. We gingen dan bowlen bij ’t Karrewiel, op de Paardenmarkt. Voor kinderen werden dan speciale buizen of iets dergelijks in de goten gelegd, waardoor de bal op de baan bleef. Zelfs met die buizen lukte het me niet altijd om die dingen om te kegelen. Na afloop was er de troost van een frietje.

Bowlen met vrienden

Later gingen ik heel af en toe nog eens bowlen met een groep vrienden. Of er toen veel van bowlen terecht kwam, durf ik eigenlijk ook niet met zekerheid te zeggen. Het ging natuurlijk om het bijkletsen en dat was ook hartstikke gezellig.

Een paar jaar later was er nog eens een bedrijfsuitje. Samen bowlen en met z’n allen eten. Dus eigenlijk in elke levensfase is er wel een feest bij ’t Karrewiel geweest.

Het is jammer dat ik pas na afloop van het kinderfeestje hieraan moest denken. Maar het scheelt dat er nu al iets bedacht is voor volgend jaar.

Meer van Iris

Iris herinnert: ‘De eeuwige hockey-discussie: Hudito of Ring Pass’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...

Iris herinnert: ‘Pauze vieren in het Wilhelminapark en via het smalle bruggetje naar de gymzalen’

Iemand die in Delft op de middelbare school gezeten heeft, zal vast na het lezen van de titel meteen...

Meer over

Toen in Delft

adv.