Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris herinnert: ‘Iedereen kon komen eten in de Koornbeurs’

Door Redactie indebuurt 23 april 2019

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen Delftenaar en vindt het hier maar al te fijn. Voor indebuurt haalt zij aan de hand van geschiedenis (waarschijnlijk erg herkenbare) herinneringen op aan háár Delft. Deze week: de Koornbeurs.

Het allereerste stuk dat ik hier schreef, ging over dansen op de vrijdagavond in de Triangle. Niet heel gek, ik heb er een hoop uurtjes doorgebracht. Maar nog meer uurtjes heb ik in hetzelfde pand doorgebracht, alleen dan doordeweeks. En dat was minstens net zo gezellig.

Iedereen kon komen eten in de Koornbeurs

“Ga eens mee op een donderdagavond, je hoeft geen lid te worden”, aldus een vriend destijds. Twee weken later stond ik vast ingeroosterd in de keuken, om er het eten op te scheppen. De Koornbeurs had toen nog een open eettafel, waar iedereen doordeweeks kon komen eten. Het mooiste was dat mijn vader kwam eten als ik er was: “Dan schep je tenminste mijn eten ook nog eens voor me op”. Er kwamen een hoop mensen eten, vooral op de dinsdagavond. Dan stond er namelijk friet op het menu!

Er was meer dan alleen de Triangle

Naast het feestvieren, moest er ook gestudeerd worden. Mijn voorkeur ging meer uit naar dat eerste, al is het laatste ook gewoon goed gekomen. Weekendje weg organiseren, klussen, bar staan of hangen. Vrienden vroegen zich soms af waar ik was en wat ik toch deed. Ze hadden soms niet in de gaten dat er meer was dan alleen die Triangle op de vrijdagavond. En the Underground op zaterdagavond, maar dat was nooit mijn ding. Er was regelmatig een cabaretvoorstelling, optredens van verschillende bandjes en nog veel meer.

Boven is de Koornbeurs nu omgebouwd tot De Centrale. Beneden zit nog steeds de Koornbeurs. En er is ongetwijfeld nu nog steeds een hele hoop te beleven!

Meer van Iris

Iris herinnert: ‘Wie herinnert zich dat enorme pingpongballen-kunstwerk op de Markt nog?’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...

Iris herinnert: ‘Toen de stad Delft 750 jaar bestond, was het overal groot feest’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...
gasterij t karrewiel

Iris herinnert: ‘Ik heb véél kinderfeestjes bij ’t Karrewiel gevierd’

Delft, met al zijn hoekjes, gaatjes, steegjes en grachten. Iris Provoost is een geboren en getogen D...

Meer over

Toen in Delft

adv.