Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herken je dit nog? Deze Delftse kerk bestaat niet meer

Door Redactie indebuurt 29 januari 2017

Iedere week komen we in ‘Toen in Delft’ met een mooie foto uit het verleden op de proppen. Deze week een extra bijzondere: van een Delftse kerk die niet meer bestaat. Robert Nederlof weet er weer mooi over te vertellen.

westerkerk
De Westerkerk van binnen

De Westerkerk was een gereformeerde kerk gelegen aan de Hugo de Grootstraat in Delft, ter hoogte van de Antonie Heinsiusstraat. De kerk had zijn naam te danken aan het feit dat hij ten westen van de binnenstad lag.  Het gebouw was heel groot en had een hoge toren. Het is gebouwd in 1924 en was een van de laatste en grootste werken van de gereformeerde kerkenbouwer Tjeerd Kuipers.

De sloop

In 1981 werd de kerk gesloopt, omdat er te weinig mensen naar deze kerk gingen. Er kwam een kleine kerkzaal voor in de plaats.

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. Deze rubriek is een samenwerking met de Facebookpagina ‘Historic Pictures of Delft‘. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.