Pleck, Kek, Steck en 41 andere ‘originele’ bedrijfsnamen in Delft

Door Jantine van den Hoven 25 augustus 2016

Hoewel iedere Delftse ondernemer natuurlijk super-mega-uniek is, hebben wij toch iets ontdekt. Wij kwamen er achter dat de Delftse winkels en cafés qua bedrijfsnamen toch wel makkelijk in hokjes te stoppen zijn. Zo is er de ‘Fabrieken-categorie’, de ‘Enzo-categorie’ en duiken er steeds meer hipsternamen op.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hipsternamen

Het kenmerk van een hipster is natuurlijk om erg uniek te willen zijn. En dat je dat dan eigenlijk stiekem daardoor niet bent. Hoewel de namen in deze categorie allemaal anders zijn, druipt het ‘hipster’-gevoel er toch vanaf.

Wat denk je van Huszár? Zit dan wel weer een idee achter, want de Hongaarse kunstenaar Vilmos Huszár ontwierp het glas-in-loodraam in het gebouw ‘Bacinol 2’. En verder natuurlijk Barbaar, Hummus, Lu-st, DIJCK2, NO13 en Haka. We hebben er nog meer maar die hebben hun eigen subcategorie (zie volgende).

via GIPHY

De E(c)k’s

Er is een E(c)k-virus in Delft.

PleckSteck, Trek en Kek zijn er voorbeelden van.

namen hipsternamen delft

Oldschool

En dan de oldschoolers Burgerz, Eazie en Moodz. Want het was een tijdje hip om in je naam iets met een Z te doen.

via GIPHY

De Fabrieken

We hadden al de Bierfabriek en de Etalagefabriek en sinds kort is daar de Ribs Factory (Engels, maar hee telt ook) bijgekomen.

De Jan, Jans & de kinderen-categorie

Natuurlijk hoort Jans daar bij, maar ook Catootje! En wat te denken van Kobus Kuch? Want Kobus is de witte pony die Catootje ooit cadeau kreeg in de bekende strip. We missen eigenlijk alleen nog een Café de Rode Kater.

jan jans kinderen namen ANP
Foto ANP

via GIPHY

Gezellige namen

Je moet je natuurlijk wel thuis voelen bij de winkels en café’s, daar voor zijn Fijn, Knus, Bij Marlies, The Living, Villa Tuinfeest en Thuis.

via GIPHY

Historische namen

Wat is Delft zonder historie? Dat vinden ook de eigenaren van Het Vermeertje, het Stads-Koffyhuis, VOC, De Waag, het Boterhuis, Bistro de Pijpenla, Café De Oude Jan en het Gulden ABC. De oorsprong van de meeste namen kun je wel raden, maar ‘het Gulden ABC’ verwijst naar de drukkerij die er in de 17e eeuw in het pand zat.

gulden abc

Agendanamen

In het kader van ‘je kunt maar beter duidelijk zijn’, hebben we voor je: Café Van 9 tot 7, Café Zondag, Ten to Three Bakery en Café du Midi. Om het toch lekker verwarrend te maken is Café Zondag niet alleen op zondag open, Ten to Three heeft ruimere openingstijden dan de naam doet vermoeden en Café du Midi is niet alleen in de middag open. Dus.

via GIPHY

Enzo’s

Ok zet je schrap dit zijn er aardig wat in deze laatste categorie. Wat zou er nou toch altijd bedoeld worden met ‘enzo’?

Koffie & Zo, Lekkernijen Enzo, GRK&ZO, Beef & More, HUISWERKenzo, Boerderijzuivel & meer, Bo Casa Lunch Enzo.

Koffie & Zo Delft
Eigenaar Dennis van der Drift in zijn zaak Koffie & Zo heeft in ieder geval van álles te koop!
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.