Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op vakantie in Delft: 5 x zo waan je je toch in Frankrijk

Door Iris Olsthoorn 24 mei 2020

Op vakantie naar het buitenland zit er voorlopig hoogstwaarschijnlijk niet in. Het coronavirus zorgt ervoor dat we voorlopig alleen weg kunnen in eigen land. Maar je kunt je ook op vakantie wanen in eigen stad! Je hoeft onze stad namelijk niet uit om buitenlandse sferen te proeven (letterlijk, want er staan veel eettips in dit lijstje). Zo waan je je met deze tips helemaal in Frankrijk. Bon appétit!

Let op: ga je op pad? Hou je aan de regels van het RIVM.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Ontbijt van ’n echte Franse bakker

Foto: Boulangerie Michel

Een ontbijtje in Frankrijk bestaat wat ons betreft uit verse croissants, misschien een stokbroodje of nog een klein Frans zoetigheidje zoals een pain au chocolat of een kaneelbroodje… Laten we in Delft nu gezegend zijn met een échte Franse bakker! Bij Boulangerie Michel kan je je slag slaan voor een heerlijk Frans ontbijt. (Let op: Boulangerie Michel heeft vanwege het coronavirus aangepaste openingstijden en regels voor bezoekers. Je leest ze hier.)

Potje jeu de boulen

Is er iets Frans-ers dan een potje jeu de boulen? Je zult deze zomer geen schattige dorpspleintjes vol boulende Fransen zien, dus moet je zelf aan de bak ;). In Delft kan dat bijvoorbeeld op het Doelenplein. Sinds december vorig jaar is er ook een indoor jeu de boules hal geopend in Delft: Mooie Boules. Je zult nog wel even moeten wachten tot 1 juni, maar dan gaat deze zaak weer open. Je kunt er dan een tafel reserveren en Jeu de Boules spelen met een groepje van max. 4 personen (uit hetzelfde huishouden).

Franse Baguette voor lunch

kwalitaria delifrance delft
Foto: Délifrance

Op vakantie in Frankrijk heb je ze ongetwijfeld váák gegeten: heerlijk vers belegde baguettes! Goed nieuws: in Delft kun je deze ook gewoon scoren. Bij Délifrance. Bij deze lunchroom worden de broden gemaakt aan de hand van echte Franse recepten. Wat dacht je van een baguette met Franse brie, honing en pijnboompitten? Smakelijk eten! (Let op: bij Delìfrance kun je op dit moment alleen je bestelling thuis laten bezorgen of afhalen.) 

Franse quiche voor bij de borrel

les gateaux delft
Foto: Facebook-pagina Les Gateaux Delft

Een goede quiche mag niet ontbreken tijdens een dagje Frankrijk in Delft. Bij Les Gateaux bakken ze ze met bloem uit Frankrijk volgens origineel recept. Wat dacht je van een quiche tartiflette, Franse kaas of  een echte Lorraine? In de winkel vind je ook verschillende zoetigheiden, zoals macarons! (Let op: Les Gateaux is open, maar omdat de winkel klein is geldt er een maximum van twee mensen tegelijk in de winkel)

Frans diner

Restaurant Lef Delft

Oui oui, we hebben al de hele dag besteed aan de cuisine délicieuse. Maar we zijn er nog niet! Om de dag af te sluiten, eindigen we het een Frans dineertje.

Tot 1 juni moeten we het nog even doen met een thuisdineertje, maar gelukkig zijn er op verschillende plekken heerlijke (Franse) gerechten te bestellen. Haal er een goede fles Franse wijn bij, een kaasje voor de borrel, et voilà! Voor een goede Franse wijn kun je bijvoorbeeld terecht bij Verkade & Jacques (neem dan meteen een lekker kaasje mee) of Wine & More by Arjan.

Na 1 juni is uit eten op reservering weer mogelijk. Je kunt dan bijvoorbeeld reserveren op het meest Franse plein van Delft: het Doelenplein. Bij LEF eet je onder meer Franse uiensoep, bouillabaise en zelfs Franse slakken!

Lees ook

Quiz! Test je kennis over de coronamaatregelen in Delft

Mag ik nu met vrienden afspreken langs de Schie of in de Delftse Hout? En met hoeveel mensen kan ik ...

Delftenaar Delphin maakte dit indrukwekkende filmpje van een stil Delft

De afgelopen maanden zijn de straten van Delft (gelukkig) vaker leeg dan vol. En hoewel dat natuurli...

Uit eten of terrasje pakken in Delft: dit zijn de regels en zo ziet het eruit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Delftse horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...

Lekker weer in aantocht! Hier in Delft bestel je een BBQ-pakket

Dat we thuis moeten blijven, betekent niet dat we onszelf niet mogen verwennen. We zijn gezegend met...

Versoepelde coronamaatregelen en visite: dit moet je weten als Delftenaar

Kappers in Delft mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met i...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.