Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nostalgie! 7 x dit waren vroeger jullie favoriete leraren in Delft

Door Iris Olsthoorn 9 juli 2020

Heel veel stadsgenoten liepen in hun jonge jaren rond door Delftse scholen. Zij kregen les van juffen en meesters waar sommigen nu nog met plezier aan terugdenken. Wij vroegen naar jullie favoriete leraren van vroeger en dat waren er een hoop! We zetten een aantal mooie herinneringen aan leraren op een rij. Zit jouw favoriete leraar ertussen?

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Hans van der Zijde van de Simon Carmiggeltschool

Meester Hans van de Simon Carmiggelt was volgens een aantal indebuurtlezers de allerleukste meester. Hij gaf les in groep 8. “Geweldige muzieklessen. Ik vond hem een inspiratie om ook het basisonderwijs in te gaan!” , reageert Sandy. “Ja, zo’n leraar gun je iedereen”, voegt schoolgenoot Erika toe.

Juffrouw Stokman van de Geertuid van Oostenschool, later Cornelis Musiusschool

Juffrouw Emmy Stokman was een favoriet van velen. Zij wordt vooral genoemd als lieve juf. “Ik voelde me veilig bij haar”, schrijft Marian. “40 jaar lang de leukste juf van Delft!”, schrijft Ruben. Blijkbaar zat de Geertrui van Oostenschool vól leuke leerkrachten, want ook juffrouw Halkes en juffrouw van der Knaap van deze zelfde school worden veel genoemd.

Directeur Meneer Berk van de Mgr Bekkerschool

Niet alleen de juffen en meester voor de klas zorgden voor leuke herinneringen: de directeur van de Mgr Bekkerschool was ook populair. “Als meneer Berk kwam invallen voor de klas was het ook altijd een feestje. Als je moe was van het schrijven, mocht je een Donald Duck lezen totdat je hand was uitgerust”, schrijft Mariska. Ook juffrouw Janny van de Mgr Bekkerschool werd vaak genoemd als favoriete leraar.

Patricia van Bommel van het CLD (nu Stanislas Pijnacker)

Hoe fijn is het om lieve leraren te hebben, zeker als het thuis niet fijn loopt. Patricia van Bommel was een grote steun voor indebuurtlezer Marjolein. “Ze staat altijd klaar voor haar leerlingen. Ik had het vroeger thuis heel erg moeilijk en ze zag mij voor wie ik was en zag de problematiek bij mij thuis zoals ‘ie was en daar rustte geen taboe op ofzo. Ze is open, lief, zeer benaderbaar en betrokken.”

Meester Kees van de Horizon

Veel Delftenaren koesteren fijne herinneringen aan de lessen van meester Kees Huisman van basisschool de Horizon. “Geweldige meester, nam iedereen in de maling op een leuke manier en was bij iedereen betrokken!”, schrijft Daantje. Ook juf Edith Diederik van de Horizon wordt veel genoemd.

Rob Linthorst van de Jan Vermeerschool

Op school zit je om te leren schrijven en rekenen, maar het is wel zo fijn als leraren ook creatieve activiteiten met je doen. Rob Lithorst van de Jan Vermeerschool was hier super goed in volgens een aantal lezers. “Hij had ‘het’ in de vingers en hij speelde zowel letterlijk als figuurlijk geweldig goed toneel”, stuurt Saskia. “Ik weet nog zoveel liedjes die we van hem leerde. En onze bijdrage aan het toneelstuk zwaan kleef aan, super! Goede herinneringen”, vult Angelique aan.

Frans Buddelmeijer, van het Hugo Grotius

Een échte goede leraar zorgt ervoor dat je hogere cijfers wílt halen. Dat was het geval bij Frans Buddelmeijer van het Hugo Grotius. “Geweldige man. Had dat jaar een 9 voor wiskunde. Andere jaren een stuk lager”, schrijft Nienke. Helaas is Frans Buddelmeijer onlangs overleden.

Wat een mooie herinneringen! Dit zijn nog lang niet alle inzendingen. Er werden nog veel meer juffen en meesters genoemd. Hier lees je alle reacties terug. 

Lees ook

Grotius College

10 x dit herken je gegarandeerd als je vroeger op het Grotius College hebt gezeten

Ging jij vroeger naar het Grotius College aan de Juniusstraat? Dan denk je vast en zeker met heel ve...

15 x dit herken je gegarandeerd als je op het Stanislascollege Westplantsoen hebt gezeten

Ging jij vroeger naar het Stanislascollege Westplantsoen? Dan denk je vast en zeker met heel veel pl...

Fantastische foto’s: 10 x het Stanislas Westplantsoen van vroeger

Oh man, wat houden we toch van het internet! Niet in de laatste plaats omdat het episch archief is d...

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.