Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw: Lichtjesavond in Delft voor de kleintjes

Door Redactie indebuurt 8 december 2016

Voor het eerst wordt tijdens Lichtjesavond (dinsdag 13 december is het zo ver!) een Junior Lichtjesavond gehouden voor kinderen en gezinnen. Om 17.30 uur wordt de kerstboom op de Markt voor de kleine Delftenaren aangestoken.

Door Pauline Aarts

Saskia Bodde en Carola de Vrede van 015-events, de nieuwe organisatoren van Lichtjesavond. “Als moeders weten we uit ervaring dat gezinnen ook graag naar Lichtjesavond gaan, maar het vaak te druk vinden. Bovendien is het laat op de avond”, zegt Bodde. “Omdat we graag een nieuw publiek aanspreken, hebben we de junioreditie bedacht.”

Winterverwonderland op Sint Agathaplein

Om 17.30 uur opent burgemeester Van Bijsterveldt het kinderevenement en wordt de kerstboom op de Markt aangestoken. Een kinderkoor zingt een speciaal voor de avond geschreven lied, dat onder de Delftse basisscholen verspreid is. Op het Doelenplein zijn kinderactiviteiten en het Sint Agathaplein wordt omgetoverd tot Winterverwonderland. “Hier maken we de link met het Science Centre en de TU Delft. Er zijn bijvoorbeeld workshops lichtjes maken”, vertelt Bodde. Op het Bastiaansplein is vanaf 18.30 uur de Silent Kinderdisco. En op de Beestenmarkt is een verhalenverteller te vinden.

‘Op elke brug staat een koor’

Het is tegelijkertijd mooi meegenomen dat door de Junior Lichtjesavond het aantal bezoekers gespreid wordt. Maar 015-events heeft nog meer leuke dingen bedacht om publieksstromen te verdelen. De opzet van Lichtjesavond is niet heel anders dan voorgaande jaren, zegt Saskia Bodde: “Maar we willen bezoekers wel laten weten dat er op heel veel plekken de hele avond van alles te doen is. Zo hebben we tot 22.00 uur op de Markt een muziekprogramma met onder meer koren en een big band. Op die manier stuift niet iedereen van de Markt af op het moment dat om 19.00 uur de boom is aangestoken.”

“Bij de Oude Jan staan houten kerststallen en op de Brabantse Turfmarkt is een mobiele skibaan te vinden. Op elke brug is een koor te vinden. Op de Voldersgracht vinden circusacts in een reusachtige sneeuwglobe plaats. Op het Doelenplein is een kerstmarkt. En natuurlijk staan er kraampjes door de hele binnenstad.”

Lees ook: Lichtjesavond, het programma tot nu toe.

adv.