Feitje! Dit is waarom je nooit een Delfts nummer hoort in de supermarkten in Delft

Door Iris Olsthoorn 18 april 2019

Wij geven toe: tijdens het boodschappen doen, staan wij af en toe lekker mee te zingen op de supermarktmuziek. Alleen wij vragen ons af: waarom horen wij geen nieuws, reclame of eens een lekker nummertje van bijvoorbeeld Nico Haak of Bartje Biertje? Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor deze muziek? En worden in alle supermarkten in Delft dezelfde muziek gedraaid? Vragen, vragen, vragen. Tijd voor antwoorden.

Supermarktmuziek

Wij komen er al snel achter dat we niet de enige zijn die dit ons afvragen. Zo heeft het NRC al eens wat research gedaan naar supermarktmuziek. Wat blijkt? Er zijn bedrijven die playlisten aanleveren voor horeca, winkels en supermarkten. Zo werkt het bedrijf Mood Media samen met veel supermarkten in Nederland. De supermarkten kunnen bij dit bedrijf kiezen uit een aantal genres zoals ‘Easy Listening’, ‘Clubhits’, maar ook ‘Kerst’ en ‘Sinterklaas’. Het is dus een soort Spotify voor bedrijven.

Goed gevoel

Natuurlijk wordt er goed nagedacht over welke muziek op deze playlists komen. De liedjes moeten vooral een positieve stimulans hebben op je koopgedrag. Als er opeens een hardcore nummer door de speakers galmt, kan dit klanten afschrikken. Elke maand worden de lijsten weer aangevuld met nieuwe nummers.

Alle supermarkten hetzelfde

Het is niet alsof de supermarkten in Delft andere muziek draaien dan andere winkels in Nederland. Alle winkels van één keten draaien meestal dezelfde playlist. Vandaar dat je geen Delftse artiesten hoort, helaas. Wij zouden wel een sprintje trekken naar de drankafdeling als wij Bartje Biertje door de speakers horen.

Bron: NRC

Lees ook

Feitje! Dit is waarom veel oude panden een raampje boven de voordeur hebben

Eén van de redenen waarom Delft zo mooi is, is vanwege de vele oude panden. Maar is het je wel eens ...
bartje biertje

Deze gloednieuwe lekkere hitjes van Bartje Biertje moet echt je even horen

De giga-hit 'Waar is mijn fiets nou' van cultheld Bartje Biertje hebben we inmiddels grijs gedraaid....
Bartje Biertje

Over tien jaar kent iedereen de liedjes van Delftenaar Bartje Biertje: ‘Hoe gekker de nummers, hoe beter’

Bizarre teksten waar je van moet lachen en al even zo bizarre videoclips: voor Delftenaar Bart ’t Ha...

Meer over

Mysteries

adv.