Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat doet dat verdwaalde houtsnipperpaadje in de Spoorzone?

Door Iris Olsthoorn 17 mei 2017

Sinds kort is Delft een pad rijker. In de Spoorzone, naast de Engelsestraat ligt een pad van houtsnippers. Het lijkt in the middle of nowhere te liggen en heeft nog niet echt een duidelijk begin of eind. Maar wat doet het daar dan? 

We kloppen aan bij de Spoorzone zelf. Kunnen zij ons vertellen wat de functie van dit mysterieuze paadje is? Het zit zo: de zandvlakte waarop het paadje ligt is bedoeld om de grond in te klinken. Dat betekent dat de grond stevig wordt aangedrukt, zodat er op gebouwd kan worden. “De zandvlakte is nu ingezaaid met gras- en bloemzaden en er is een paadje aangelegd. Het gras zorgt ervoor dat het zand niet wegwaaid én dat het er wat gezelliger uitziet”, zegt Irene van de Spoorzone.

Regen gezocht

Voordat het gras en de bloemen gaan groeien moet het eerst even flink regenen. Maar het ziet er naar uit dat we er voor deze zomer weer een nieuwe groenstrook bij hebben om te picknicken. Je moet aan de kant van de Westvest nu nog wel een flinke heuvel opklimmen. Als de openbare ruimte van de Westvest en de Engelsestraat tegen het najaar wat meer af is, is het paadje beter te bereiken.

Van Leeuwenhoek

De Spoorzone noemt het stukje ‘tijdelijk groen’. Want als er uiteindelijk gebouwd gaat worden op de kavels, gaat dit nieuwe ‘parkje’ weer weg. Toch blijft ook in de toekomst deze omgeving lekker groen, want op deze plek komt naast huizen ook het megagrote Van Leeuwenhoekpark. 

adv.