Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat doet die grote roze kerk op de Markt?

Door Ilse Zoutewelle 3 juni 2017

Ineens is-ie er: een énorme roze kerk vóór de Nieuwe Kerk op de Markt. Maar wat doet dat ding daar? Wij gingen op onderzoek uit.

De kerk is groot en valt enorm op door zijn roze kleur. Maar waar hebben we die tint roze eerder gezien? Op de bordjes van het Delft Fringe Festival! We gaan te rade bij Fringe-directeur Roel Funcken. “Het klopt inderdaad dat wij achter de grote roze kerk zitten! We hebben de kerk hier neergezet om aandacht te krijgen voor de onwijs leuke artiesten die je tot en met 11 juni in Delft kunt bewonderen. In de kerk is er tot en met zondag van alles te beleven: zo zijn er exclusieve voorproefjes van de voorstellingen, is er een silent disco en er wordt yogales gegeven.”

Zit jij zelf met een mysterie in je maag?

Je hebt het vast wel eens gehad, je loopt door de stad, ziet iets en denkt: waarom is dit eigenlijk zo? Waarom loopt er een varken middenin de stad? En wat doen al die blauwe voorbanden in Delft? Deze mysteries hebben we al behandeld, we zijn op zoek naar ‘jouw’ mysteries. Wat vraag jij je altijd al af en kunnen wij eens uitzoeken? Laat het ons weten en wie weet zien we jouw mysterie terug op indebuurt Delft.

Meer over

Mysteries

adv.