Delftse mysteries: Wat doet dat gigantisch grote standbeeld op de Phoenixstraat?

Door Iris Olsthoorn 3 april 2019

Sinds woensdagmiddag staat er op de Phoenixstraat ter hoogte van het Agathaplein een enorm, vreemd uitziend standbeeld. Het standbeeld ziet eruit als een soort kruising van een Michelin-mannetje en tinnen soldaat. Wat is het en wat doet het daar? We zochten het uit! 

He standbeeld valt behoorlijk op, want het is zo’n tien meter hoog. Het figuurtje heeft ook een naam: Mikkel. Sommige festivalgangers zullen hem trouwens wel herkennen, het beeld stond de afgelopen jaren op het terrein van Lowlands. En dat is ook precies de reden waarom Mikkel nu hierheen is verhuisd.

MOJO

Een béétje Delftenaar weet natuurlijk dat Lowlands door een Delfts bedrijf is bedacht, namelijk door MOJO. Dit bedrijf is zo’n vijftig jaar geleden opgericht door Berry Visser en Leon Ramakers, op een zolderkamertje in Delft. Inmiddels is MOJO de grootste concert- en festivalorganisatie van Nederland.

Om hun bizarre carrière en succes in beeld te brengen, is er vanaf 12 april een tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft:  Mojo Backstage, Delftse meesters in de muziekindustrie. Bij deze tentoonstelling reis je door vijftig jaar muziekwereld. Van het eerste stadionconcert met Bob Dylan tot aan een backstage VR-rondleiding bij Ronnie Flex. Lowlands mag natuurlijk niet in deze tentoonstelling ontbreken. Daarom is Mikkel ingehuurd als poortwachter en mag hij de komende tijd op de Phoenixstraat staan.

Meer over

Mysteries

adv.