Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse mysteries: wat doet dat bord met ‘Helemaal Super?’ in Den Hoorn?

Door Ilse Zoutewelle 23 januari 2020

Voor deze editie van de Delftse mysteries wijken we uit naar ons buurtdorp Den Hoorn. Sinds een aantal dagen staat er schuin tegenover PLUS van Leeuwen een enorm bord met ‘Helemaal Super?’. Wat doet dat bord daar? AD Delft zocht het uit. 

De letters staan niet toevallig op het terrein waar supermarkt Jumbo al jaren een grote supermarkt wil neerzetten. In die tijd is er flink geruzied over de grond en nog steeds is de grond leeg. De letters zijn op het terrein neergezet door Delftenaren Tijn Noordenbos en Tim van den Eijk. Tim vertelt aan AD Delft waarom: “Tijn en ik wilden simpelweg de vraag stellen wat de inwoners van Den Hoorn van de plannen voor dit terrein vinden. Ik heb geen mening: als ik een mening had, dan had ik wel een uitroepteken achter de tekst geplakt. We wilden in het stille dorp voor reuring zorgen. De inwoners staan al jaren aan de zijlijn bij de ruzies en discussies.” Na enig aandringen zegt hij: “Het is zonde voor de dorpse sfeer als daar een grote supermarkt wordt gebouwd.”

Hoe lang de letters blijven staan, is nog onduidelijk. Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het hele verhaal op AD Delft.

Lees ook:

neef rob delft

Deze Delftse horecaondernemers horen bij de beste van Zuid-Holland

Deze week werden de Nederlandse Horeca Prijzen uitgereikt, waarbij awards werden uitgereikt aan hore...

Nog even geduld: dit is wanneer de spoorzone af is

Inmiddels zijn we er wel aan gewend: tussen Hof van Delft en de binnenstad wordt al dik tien jaar ve...

Deze winkels en restaurants in Delft zijn ‘ineens’ gesloten

Superleuk, al die nieuwe  winkels en restaurants in Delft! Maar helaas redden ze het niet allemaal. ...

adv.