Delftse mysteries: Wat doen die houten ‘vakantiehuisjes’ op de Brasserskade?

Door Iris Olsthoorn 20 oktober 2018

Het is een vreemd gezicht, vond lezer Senzy Nagel: op een weiland langs de Brasserkade staan tientallen houten huisjes. Zijn het vakantiehuisjes of is het toch een weids opgezette showroom van een blokhutjesdealer? We gingen op onderzoek uit. 

Het stuk grond hoort officieel bij de gemeente Den Haag, dus moeten we daar op zoek. Wat blijkt: er is onlangs een omgevingsvergunning verleend voor … *trommelgeroffel* een volkstuintjescomplex. Op het stuk tussen de Brasserskade, Rijswijkse Waterweg en de Hendricuskade komen zesendertig volkstuintjes, een nieuwe loopbrug en een parkeerplaats voor de ‘bewoners’ van de tuintjes.

Populaire tuintjes

De nieuwe buren kunnen straks in ieder geval geen ruzie maken over wie er het mooiste huisje heeft, want alle zesendertig huisjes zijn identiek. De exploitant is de ernaast gelegen manage Ypenburghoeve. Het is de bedoeling dat de tuintjes rond maart 2019 klaar zijn voor gebruik. De verwachting is dat het snel vol zit, want in Den Haag zijn volkstuintjes superpopulair. Bij sommige verenigingen moet je wel tien jaar op een wachtlijst staan om een tuintje te bemachtigen.

Dit mysterie losten we vorige week op

poortje prinsenhof

Delftse mysteries: Wat doet dat poortje daar boven de gracht bij de Oude Jan?

Iedereen die wel eens door de gracht heeft gevaren óf gewoon goed rondkijkt tijdens een wandeltochtj...

Meer over

Mysteries

adv.