Delftse mysteries: waarom staan er hekken rondom de glazen vloer bij het station?

Door Iris Olsthoorn 13 november 2017

Er is iets geks aan de hand bij onze ‘glasbak’, merkte Delftenaar Niki Breeveld op. De glazen vloer voor de ingang van het station is namelijk al weken gebarricadeerd met hekken. Niki vroeg zich af waarom, dus wij zochten het uit. 

We gingen te rade bij de mensen die alles weten van elke stoeptegel rondom het station: Spoorzone Delft. Zij vertellen ons dat het niet is omdat de vloer op instorten staat, maar wel omdat hij beschadigd is: “De panelen zijn helaas niet bestand tegen skaters en skateboarders. Wanneer er met wieltjes over de platen wordt gereden, ontstaan er oneffenheden.”  Het hekwerk staat nu om te glazen vloer heen, zodat er niet nog meer beschadigingen op komen.

Spoorstrips

Moeten we dan voor altijd door de hekken heen naar de vloer kijken? Nee. De Spoorzone werkt aan een oplossing. “We brengen metalen strips aan op de platen. Zo ontstaat er hoogteverschil en moet het voor skaters niet meer aantrekkelijk zijn eroverheen te rijden”, vertelt een woordvoerder van de Spoorzone ons. “En als we toch bezig zijn, maken we er maar gelijk iets moois van. De strips moeten straks het woord ‘Spoor’ vormen.”  Totdat de strips geplaatst zijn, blijven de hekken staan. Wanneer de vloer af is en de hekken weg kunnen, is nog niet bekend.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat we tegen hekwerk aan kijken. In januari van dit jaar werd het stukje ook al afgesloten vanwege dezelfde reden.