Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse Mysteries: Waarom ligt het Foreestplein opeens vol met gekleurde stippen?

Door Rosa Smit 25 juli 2020

Het is een vrolijke bedoeling op het Foreestplein in Delft. Sinds een paar weken ligt het plein vol met gekleurde stippen. Is hier een buurtactiviteit voor kinderen georganiseerd die wel héél netjes konden verven? Hoort het bij een nieuw spel? Of stellen het misschien cirkels van afstand voor in deze coronatijd? We zochten het voor je uit.

Het Foreestplein en de omgeving ervan zijn wel aan een opknapbeurt toe, vinden de bewoners van het gebied en de gemeente Delft. Ze willen dat het plein en het winkelgebied wat meer bezocht gaat worden. Om daar een begin mee te maken, hebben een aantal wijkbewoners het plein alvast versierd met wat meer kleur.

Die opknapbeurt gaat dus gelukkig nog wel verder dan deze vrolijke stippen, maar dit was volgens de gemeente ‘om vast wat reuring te veroorzaken’. De stippen zorgen voor verbinding en staan voor een soort nieuwe stippen aan de horizon.

Place to be

De komende tijd wordt er dus van alles gedaan om dit gebied meer leven in te blazen en meer klanten te trekken. Volgens Matthijs Stoffer van Banketbakkerij Stoffer wordt het plein ‘the place to be en the place to meet.’ “Afgelopen december kon je het plein de mooiste kerstbomen aanschaffen, het kan ruimte bieden aan een gezellig terras voor de wijk en we willen er een fietsknooppunt van maken waar fietsers uit de regio even afstappen voor een tussenstop.”

Ook werd er gedacht aan een openluchtbioscoop om grote sportfestijnen te vertonen. Maar dit plan moest, samen met nog wat andere ideeën even een jaartje worden uitgesteld vanwege het coronavirus.

Nog meer kleur

Langzaam breiden de cirkels zich ook al uit naar omliggende stoepen en parkeerplaatsen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze in meerdere straten komen te liggen. Ook sommige winkelpanden krijgen een nieuw en fris uiterlijk. De kleuren en vormen komen overigens niet helemaal uit het niets. Ze horen bij het nieuwe logo van het winkelgebied. Ook sommige winkelpanden krijgen waarschijnlijk een nieuw en fris uiterlijk.

Zelf meebeslissen

Er zijn dus plannen en ideeën genoeg, maar er is nog ruimte voor meer input. Alle wijkbewoners worden uitgenodigd om hun leukste ideeën en meningen hierover te laten weten. Dat kan via www.kijkopdevoordijk.nl.

 

Delftse Mysteries: Wat doen die paaltjes in het water van de Binnen -en Buitenwatersloot?

Je ziet wel vaker gekke dingen uit het water van de Delftse grachten steken. Een oude fiets, een win...

Delftse mysteries: Wat betekenen de haan, kruis en bol bovenop de Oude en Nieuwe Kerk in Delft?

Heb je weleens goed naar de torens van de Oude Kerk en Nieuwe Kerk gekeken? Helemaal op het topje ku...

Delftse mysteries: wat doen deze witte luikjes aan de zijkanten van het gebouw van DUWO?

Dat het DUWO gebouw vlakbij de Sebastiaansbrug prachtig is, ziet iedereen. Maar Delftenaar Klaas de ...

adv.