Delftse mysteries: Waarom fietsen internationale studenten vaak op kinderfietsen?

Door Ilse Zoutewelle 22 december 2018

Het is je ongetwijfeld al wel eens opgevallen. Internationale studenten die in Delft wonen, fietsen vaak op een kinderfiets. Maar waarom is dat eigenlijk? Moest de fietsenmaker van z’n kinderfietsen af en verkocht hij ze daarom maar aan een onwetende student? We zoeken het uit.

Om dit probleem om te lossen, kloppen we aan bij – je raadt het al – een fietsenmaker. Paul Karlas van Karlas Fietsen verkoopt ieder jaar in de week voor de OWee een hele rits kinderfietsen aan volwassen mensen. Maar dat doet hij niet om van zijn kleine fietsjes af te komen: “Ik zeg vaak tegen ze: neem gewoon een grote fiets, dan zet ik het zadel laag en gaat het ook. Maar ze willen allemaal zo’n kinderfiets. Ze vertellen dan is dat ze zich hier veiliger op voelen. Ze kunnen meestal wel fietsen, maar doen het thuis lang niet zo vaak als hier. Op een lagere fiets kun je makkelijk met je voeten bij de grond en dat is toch prettiger in het drukke Delftse verkeer.”

Aha! Weet dus voor de volgende keer dat je een internationale student ziet fietsen op een mini-fiets: daar voelen ze zich beter bij.

Eerder losten we deze mysteries op:

Delftse mysteries: Hoe komt ’t Haantje aan zijn naam?

't Haantje is een buurt aan de rand van Delft, net over de grens van Rijswijk. Je zult er vast wel e...
poortje prinsenhof

Delftse mysteries: Wat doet dat poortje daar boven de gracht bij de Oude Jan?

Iedereen die wel eens door de gracht heeft gevaren óf gewoon goed rondkijkt tijdens een wandeltochtj...

Meer over

Mysteries

adv.