Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse mysteries: waar zijn al die mobikes gebleven?

Door Rosa Smit 13 juni 2020

We konden er op een bepaald moment niet meer omheen: De Mobikes. Het was een zilveroranjeplaag te noemen. Of je nu gebruik maakte van deze handige deelfiets of niet: ze waren in je leven. Maar is het je al opgevallen dat ze de laatste tijd opeens niet meer het straatbeeld domineren? Na goed zoeken, zie je er geen één meer. Waar ze dan wel zijn gebleven, zochten we voor je uit.

In Delft waren het vaak buitenlandse studenten of expats die van het treinstation naar het TU-terrein moesten, die gebruik maakten van de fiets. Maar zij hebben in deze tijd even niet veel op de universiteiten of op het station te zoeken. In heel Nederland was te merken dat deze tweewieliers, net als alle andere vervoersmiddelen even minder of niet werden gebruikt. Het bedrijf dat de Mobikes aanbiedt, heeft daarom besloten om alle fietsen van straat te halen. Op die manier willen ze schade en overlast voorkomen. Slim, want anders hadden we misschien wel weer meegemaakt dat iemand uit frustratie of als grap alle fietsen op een hoop zou gooien.

Niet voor lang

Als je een account had bij Mobike en er nog tegoeden op had staan, kun je het geld terugkrijgen. Helaas voor alle niet-fans van deze leenfiets, is het weghalen van de fietsen een voorlopige actie. Zodra het ‘normale’ leven weer wat meer op gang komt, komen ook de fietsen weer terug. Geniet dus nog maar heel even van de lege steegjes en stallingen waar je zonder problemen weer je fiets neer kunt zetten!

Delftse mysteries: Wat doen die zwarte kastjes verspreid over Delft in bomen en hoge gebouwen?

Het is je misschien nog niet eens zo opgevallen, maar als je het eenmaal hebt gezien, zie je ze wel ...

Delftse Mysteries: Wat doet dat ‘vogelkooitje’ daar aan de muur achter de visbanken?

Delftse mysteries: Hoe komt het Raam aan zijn naam?

adv.