Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse mysteries: Waar blijft de langverwachte woontoren aan de Tanthofdreef?

Door Rosa Smit 1 augustus 2020

Woonproject ‘The Leo’ aan de Tanthofdreef lijkt een soort spookproject te zijn geworden. Vorig jaar schreven we nog een update omdat we het al wat lang vonden duren en sindsdien is het nog altijd doodstil op de plek waar het gebouw moet komen. Het wordt zelfs nog mysterieuzer; het viel lezers Niels op dat de website van het project uit de lucht is gehaald. Gaat deze indrukwekkende woontoren er ooit nog komen of wordt het hele project afgeblazen? We zochten het voor je uit.

Het verlossende antwoord komt opmerkelijk genoeg niet van de projectontwikkelaar iResidence. Er blijken al lange tijd geen concrete afspraken gemaakt of gesprekken geweest en daarom kunnen ze ons geen nieuwe informatie geven. Er blijkt helaas überhaupt niet een echt verlossend antwoord te zijn. Volgens een woordvoerder van de gemeente Delft moet er eerst nog gepraat worden met de projectontwikkelaar Certitudo, de eigenaar van de grond van het gebied Station Delft Campus. Daarna kunnen de gesprekken met iResidence dus pas weer verder gaan.

Met Certitudo zijn er nog geen afspraken gemaakt, dus het kan zeker nog lang gaan duren. Verder zegt de gemeente dat dit zou dan uiteindelijk tot de ontwikkeling van The Leo kúnnen leiden… We zijn niet héél overtuigd. Waarom de website van het project offline is gehaald, kon de projectontwikkelaar iResidence ook niet zeggen, maar het zal met deze ontwikkelingen te maken hebben.

Veel geduld

De gemeente wil van het gebied rond Station Delft Campus een hoogwaardig werk-woon gebied maken. De woontoren die zou moeten verrijzen zou 70 meter hoog worden. Er komen dan 250 appartementen en 25.000 vierkante meter bedrijfsruimte in. De appartementen worden luxe huur- en koopwoningen, bedoeld voor young professionals.

Je kunt je wel nog steeds inschrijven op de wachtlijst, maar dat lijkt op dit moment vooral een soort schijnhoop te geven. Of ‘The Leo’ er komt en wanneer precies blijft dus helaas een beetje een mysterie.

Delftse Mysteries: Waarom ligt het Foreestplein opeens vol met gekleurde stippen?

Het is een vrolijke bedoeling op het Foreestplein in Delft. Sinds een paar weken ligt het plein vol ...

Delftse Mysteries: Wat doen die paaltjes in het water van de Binnen -en Buitenwatersloot?

Je ziet wel vaker gekke dingen uit het water van de Delftse grachten steken. Een oude fiets, een win...

Delftse mysteries: Wat betekenen de haan, kruis en bol bovenop de Oude en Nieuwe Kerk in Delft?

Heb je weleens goed naar de torens van de Oude Kerk en Nieuwe Kerk gekeken? Helemaal op het topje ku...

adv.