Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse mysteries: mag je lopend, fietsend of te paard door de McDrive?

Door Danique Beijer 21 april 2020

Door de coronamaatregelen hebben veel horecaondernemingen de deuren moeten sluiten. Wel is het nog mogelijk om een bestelling af te halen of je eten te laten bezorgen. Voor de McDonald’s in Delft Noord betekent dat met de auto jouw frietjes ophalen. De McDrive is namelijk gewoon geopend, maar daar moet je wel een auto voor hebben. Of mag je ook lopend of fietsend door de McDrive gaan?

Het antwoord op de vraag: nee, dat mag helaas niet. Om toch je Big Mac, Franse frietjes of aardbeienmilkshake te krijgen, kan je alleen met de auto langs de McDrive. Ook andere voertuigen, zoals scooters of fietsen, zijn net zoals voetgangers helaas niet toegestaan.

Niet toegestaan

Woordvoerder Eunice Koekkoek van McDonald’s legt uit: “Als voetgangers en fietsers op een verantwoorde manier bij de McDrive konden komen, hadden we dit zeker gedaan. We vinden het namelijk super jammer dat we ze niet kunnen verwelkomen. Maar veiligheid is het belangrijkst. Het is voor automobilisten, fietsers en voetgangers een gevaarlijke situatie om met z’n allen in de McDrive te staan. Ook kan er voorgedrongen worden wat voor irritaties zorgt. Daarnaast is samenscholing verboden, daarom hebben we ons parkeerterrein ook gesloten. Als we fietsers en voetgangers wél toelaten, is het mogelijk dat er samenscholing ontstaat. We willen ons echt aan de regels van het kabinet houden. Dus nee, de McDrive is alleen voor automobilisten.”

Te paard door de McDrive

Nu we toch bezig zijn zochten we ook gelijk uit waarom er bij McDonald’s Delft Noord een ‘verboden voor ruiters’ bordje bij de ingang van de McDrive staat. Een medewerker vertelt: “In deze omgeving zijn een aantal maneges. Er kwamen daardoor vrij veel mensen die op hun paard door de McDrive wilden. Dat mag niet. Daarom hebben een bordje ‘verboden voor paarden’ neergezet.” De boodschap is volgens de medewerker wel overgekomen, de ruiters blijven nu weg.


Meer over McDonald’s Delft-Noord ontdekken?

McDonald’s Delft-Noord restaurants en horeca

GeopendHele dag

Kleveringweg 2, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Mysteries

adv.