Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse Mysteries: Wat doet die koperen straatlantaarn in de Choorstraat?

Door Iris Olsthoorn 18 februari 2017

Er is een nieuwe straatlantaarn in de Choorstraat geplaatst en wát voor eentje: hij is koperkleurig. Heel anders dan alle andere lantaarns in oude stijl. Maar wat doet deze stralende lichtboei hier?  

Gemangeld door een vrachtwagen

In december is de kap die oorspronkelijk op deze lantaarnpaal zat kapot gereden door een vrachtwagen. Hij was er zo slecht aan toe dat er een nieuwe kap besteld moest worden. Dat duurde even. Intussen baalden de ondernemers en bewoners van de Choorstraat, want rond deze tijd van het jaar is het zonder straatverlichting wel erg donker.

Toch maar weer groen

straatlantaarn
Bovenop prijkt een schattig kroontje.

De gemeente zorgde dus, toen de kap binnen kwam, dat hij zo snel mogelijk op de lantaarnpaal werd gemonteerd. Ookal had hij nog geen likje verf gehad. De koperkleur is de originele uitvoering van de kap. Dus mocht je denken: ‘SUPER GAAF! zo’n koperen kap’ dan heb je een beetje pech. De gemeente is er gewoon nog niet aan toe gekomen om de kap groen te schilderen. Dus erg lang kunnen we er niet van genieten. Binnenkort wordt de kap precies dezelfde kleur geschilderd als al zijn andere lampenvriendjes in de binnenstad.

Zit jij zelf met een mysterie in je maag?

Je hebt het vast wel eens gehad, je loopt door de stad, ziet iets en denkt: waarom is dit eigenlijk zo? Waarom loopt er een varken middenin de stad? En spreek je het nou uit als Goorstraat of als Koorstraat? Deze mysteries hebben we al behandeld, we zijn op zoek naar ‘jouw’ mysteries. Wat vraag jij je altijd al af en kunnen wij eens uitzoeken? Laat het ons weten en wie weet zien we jouw mysterie terug op indebuurt Delft.

adv.