Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk om te weten: zoveel Delftenaren zijn gelijk met jou jarig

Door Martine Wooning Berkhuizen 26 september 2020

Blaas jij de kaarsjes uit met een kop warme chocomelk naast je stuk taart of is het tijdens jouw verjaardag altijd bloedheet? Eén ding is zeker: je bent niet de enige in Delft die op jouw geboortedag feestviert. Het CBS onderzocht het aantal jarigen per dag per gemeente.

De dag waarop de meeste Delftenaren jarig zijn is niet één dag, nee, wij hebben maar liefst drie dagen in het jaar waarop de meeste mensen jarig zijn. Namelijk op 28 februari, 27 maart én 4 mei. Op deze dagen vieren maar liefst 258 stadsgenoten hun geboortedag. Daarna volgt 29 mei: dan worden 252 inwoners van Delft een jaartje ouder. Andere data waarop veel Delftenaren een verjaardagswens krijgen zijn 25 mei (251), 26 mei (251) en 2 mei (246).

Maanden met veel jarigen

De maand mei spant wel de kroon in Delft met de meeste verjaardagen. Blijkbaar hebben we in de zomervakantie in augustus extra de behoefte om te ehh… knuffelen. In vergelijking met andere data hebben we maar weinig kerstkindjes in onze stad: op eerste kerstdag hebben 188 mensen een feesthoed op én een kersttrui aan. Tweede kerstdag zijn dit er 177.

Tekst loopt door onder de foto

Beeld: CBS

Jarigen in Nederland

De meeste Nederlanders vieren op 25 september hun verjaardag. Maar liefst 43.950 mensen zijn dan jarig. Ook op 30 september (43.884), 3 mei (43.839), 2 mei (43.396) en 24 september (43.323) hebben veel Nederlanders een reden om taart te eten en een feestje te vieren.

De cijfers zijn gebaseerd op mensen die in Nederland geboren zijn en op 1 januari 2020 in Nederland ingeschreven stonden. In totaal gaat het om ruim 15 miljoen inwoners.

Benieuwd hoeveel mensen tegelijk met jou jarig zijn? Check dan de tabel op deze website.

Lees ook:

Online je droomkamer inrichten: dat kan met deze gratis tool

Als je net een huis hebt gekocht of je huidige woning gaat restylen, is het best lastig om een beeld...

Bij deze 6 winkels in Delft en omgeving krijg je gratis babyspullen als aanstaande ouder

Als aanstaande ouder kom je er al snel achter: dit kost behoorlijk wat centen. Een kinderwagen, comm...

Leuk! Dit zijn de populairste babynamen in Delft

Een babynaam kiezen: zo leuk, maar ook vreselijk lastig. Er zijn ook zoveel namen! Sommige ouders wi...

adv.