Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker eropuit: 7 x mooie dorpen rondom Delft

Door Iris Olsthoorn 14 augustus 2020

Weet je wat wij zo leuk vinden aan Delft? We behoren tot de randstad, maar toch worden we omgeven door pittoreske dorpjes en oer-Hollandse taferelen. Tijd om onze mooie regio te ontdekken! De volgende mooie dorpen liggen allemaal in de buurt van Delft en zijn leuk om een keer naartoe of doorheen te fietsen. We vertellen je ook meteen wat je er kunt doen en zien.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Den Hoorn

den hoorn

Den Hoorn grenst aan Delft. Het is praktisch een buitenwijk van Delft, maar met een dorpshart. Fietsen langs de Hoornsekade is leuk, daar kun je aan het einde bijvoorbeeld een ijsje halen bij de Pitstop of wat eten bij bakkersstudio [W]eten van bakkerij Holtkamp.

Schipluiden

Foto: Harrie Olsthoorn

Ben je klaar in Den Hoorn, dan kun je in één ruk doorfietsen naar Schipluiden. Als je langs de Vaart rijdt, kom je er vanzelf. De dorpskern langs het water is prachtig om te zien. Hier kun je bijvoorbeeld uitrusten in de prachtige terrastuin van ’t Raadhuis. Rijd je nog wat verder langs het water, dan kom je bij de oude molen en de trambrug terecht.

De Zweth

Foto door: Quistnix at nl.wikipedia

De Zweth is een mini-dorpje (officieel een gehucht) tussen Delft en Rotterdam in. De fietstocht er naartoe loopt prachtig langs het water. Het dorpje zelf is mooi, maar je bent er wel binnen een aantal minuten doorheen gefietst. Goed excuus om even te stoppen bij Aan de Zweth voor een luxe lunch of aan de overkant bij ’t Schielicht aan het water.

Maasland

Foto: Michiel1972 via wikipedia

De kern van Maasand is beschermd dorpsgezicht en dat iets niet voor niets: de oudste straatjes zijn prachtig. Rij bijvoorbeeld over de ‘s-Herengracht of langs de oude kerk op de Doelstraat. Voor een (koude) versnapering na al dat fietsen kun je bijvoorbeeld terecht bij ’t Wapen van Maeslant.

’t Woud

Foto: Michiel1972 via Wikipedia

’t Woudt is een gehucht tussen Delft en de Lier in. Er wonen slechts 35 mensen in dit miniplaatsje. De kerk is de mooiste bezienswaardigheid hier, maar de oude boerderij-huizen mogen er ook wezen! Een kopje koffie drink je hier bij ‘Koffiehuis de Hooiberg’.

Leidschendam

’s Zomers is het stukje van Leidschendam rondom de Vliet een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Dat is niet voor niets, want het is er prachtig. De weg ernaartoe fiets je vrijwel constant langs de Schie/Vliet. Mooie bijkomstigheid is dat je hier plaats kun nemen op een van de terrasjes en bootjes kunt kijken. Of je haalt een ijsje bij Ijs & Zo, die je misschien ook van zijn locatie op de Kruisstraat in Delft kent.

Honselersdijk

Foto: Quistnix via Wikipedia

Honselersdijk is één van de leuke dorpjes uit onze buurgemeente Westland. Hier kun je bijvoorbeeld de tuin van Hof van Honselerdijks bekijken, een tuin uit de 17e eeuw. Voor een stukje natuur ga je naar de Wollebrand, een stukje moerassig gebied waar veel mooie vogels verblijven.

Lees ook:

Zomer in eigen stad: 12 tips voor een staycation in Delft

De zomervakantie in Delft 2020 vindt plaats van 18 juli t/m 30 augustus 2020. Komende weken geen ret...

Wandelen in en rondom Delft: 5 x mooie wandelroutes

Wist jij dat je in en rondom Delft prachtig kunt wandelen? We hebben zoveel natuurgebieden en bosgeb...

Buitenspelen! 7 x leuke speeltuinen in Delft

Zijn je kinderen uitgekeken op die speeltuin om de hoek? Dan zijn er gelukkig nog een heleboel ander...

Kamperen in eigen land: 7 x campings rondom Delft

Misschien liggen we dit jaar niet met z’n allen te bakken op de stranden van Spanje, Frankrijk, Ital...
rondvaart delft

Voor je zomer bucketlist: dit zijn de 10 bekendste bezienswaardigheden in Delft

Eigenlijk is alles in onze stad bijzonder, maar deze tien bezienswaardigheden in Delft trekken het m...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.