Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het leukste huisdier van Delft!

Door Iris Olsthoorn 4 oktober 2017

Snoezig, zacht en knuffelig: er lopen duizenden geweldige huisdieren rond in Delft. Maar wie is nou het aller-, allerleukst? We vroegen het jullie deze week tijdens de Grote Indebuurt Leukste Huisdier van Delft Verkiezing, ter ere van Dierendag. Het was vast en zeker héél lastig kiezen tussen al die lieve snoetjes, maar we hebben de stemmen geteld: 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Tommy de papegaai

Het was een nek-aan-nek race, maar Tommy de papegaai is het leukste huisdier! Natuurlijk lopen we alle andere snoezige beestjes ook nog even langs.

Tommy de papegaai
Tommy

Tommy is de absolute winnaar dit jaar. Hij sleepte de allermeeste stemmen binnen! Wij vroegen baasje Daan Keukenmeester waarom Tommy zo’n fantastisch huisdier is: “Ik heb hem nu drie jaar en het is echt mijn maatje. Zo’n beestje kan wel tachtig jaar worden, dus hij is heel je leven bij je.” Tommy en Daan zijn dan ook onafscheidelijk: “Hij gaat soms mee onder de douche, dat vindt hij heerlijk. Als ik en mijn vriendin tv zitten te kijken, komt hij op schoot zitten en valt hij zo in slaap.”

Mee op de fiets

Een schatje dus, maar hij kan ook heel ondeugend zijn: “Tommy kan allerlei trucjes en commando’s, maar als hij te veel energie heeft, kan hij je wel eens uittesten. Als ik een komkommertje sta te snijden in de keuken, dan komt hij er maar al te graag eentje pikken.” Om die energie kwijt te raken, gaat Daan wel eens met Tommy fietsen, met behulp van een speciaal tuigje. “Hij heeft geleerd om op mijn stuur te zitten. Als het mooi weer is, gaan we naar de Delftse Hout. We proberen hem dan met een dun touwtje kleine stukjes te laten vliegen.” Het duo heeft buiten natuurlijk veel bekijks: “Vooral kinderen vinden het fantastisch, die willen hem graag aaien. Een keertje heb ik er een úúr over gedaan om van de Koepoortbrug naar de Binnenwatersloot te komen, want overal stonden toeristen die een foto van Tommy wilden.”

Niet voor beginners

Klinkt fantastisch toch, zo’n papegaai. Maar, voordat je nu naar de dierenwinkel rent: een papegaai is niet zo maar een huisdier: “Je moet je er wel in verdiepen voordat je er een aanschaft. Het is absoluut géén beginners-huisdier. Je moet voldoende tijd en aandacht voor hem hebben en een papegaai moet natuurlijk zoveel mogelijk los kunnen vliegen in huis.”

Wij feliciteren Tommy met de overwinning van de Grote Indebuurt Leukste Huisdier van Delft Verkiezing! Daan geeft hem vandaag een extra komkommertje en walnoot ter ere van zijn welverdiende titel.

Klik op ‘volgende’ om te zien wie er op de tweede, derde, vierde en vijfde plek zijn geëindigd!

Leo de geit

leukste huisdier
Leo

Leo de geit behaalt met dertig stemmen de derde plek. Leo is geen traditioneel huisdier, maar een mascotte, vertelt Anje de Boer: “Leo! Onze mascotte geit van de kinderboerderij! Zo’n aanhankelijke, lieve, en sociale geit heb ik nog nooit gezien! Echt een topper!!!” Hopelijk krijgt Leo een extra worteltje vandaag vanwege deze prestatie.

Fiep de poes

leukste huisdier
Fiep

Fiep komt binnen op een mooie derde plaats in deze verkiezing. Zij behaalde achtentwintig stemmen voor haar lieve snoetje. Haar baasje Sandra Daman gaf haar op: “Mijn kat Fiep is de leukste, gezelligste, sociaalste en mafste kat van Delft. Nergens bang voor, geïnteresseerd in iedereen en lief voor mijn kinderen. En ook nog eens een enorme knuffelkont en ontdekker 😻” Fiep verdient vandaag wat ons betreft een extra knuffelsessie.

Zoet en Zoutje

leukste huisdier
Zoet en Zoutje

Zoet en Zoutje is het caviaduo van de week, ze sleepten de vierde plek binnen met hun ondeugende koppies. Baasje Sandra Jansen is verzot op ze: “Zoet (rechts) en Zoutje (links) zijn van mijn dochter Tessa. Ze worden elke dag heerlijk geknuffeld door ons en de visite. Ze zijn een beetje ondeugend want Zoutje die plast het liefst op schoot en Zoet knabbelt aan knoopjes en alles eigenlijk.” Zoet en Zoutje mogen wat ons betreft wel een sappig kropje sla delen vandaag!

Jantien de hond

leukste huisdier
Jantien

Kijk nou eens, die bruine oogjes! Jantien de hond behaalde in onze verkiezing een mooie vijfde plek. Zij is niet opgegeven door haar baasje Herman Baas, maar door vriend Kees van Leeuwen. Kees vindt Jantien “de meest mediagenieke ex-asielhond van Delft.” Helemaal mee eens, Kees! We hopen dat Jantien vandaag een extra fijne bellyrub krijgt.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.