In deze wijken van Delft wonen de meeste mensen

Door Iris Olsthoorn 21 maart 2019

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Delft of Delftenaren gaan. Zo vinden we het bijvoorbeeld razend interessant in welke wijk het meeste mensen wonen. Doe maar even een gokje, voordat je verder leest. 

Delft heeft in totaal dertien wijken: Binnenstad, Hof van Delft, Vrijenban, Wippolder, Voordijkshoorn, Voorhof, Buitenhof, Tanthof Oost, Tanthof West, Abtswoude, Delftse Hout, Schieweg en Ruiven. De meeste zul je wel kennen, andere zijn een stuk kleiner, hebben minder inwoners en/of liggen in rustige gebieden van Delft. Maar welke is nu het grootst qua inwoners?

*Trommelgeroffel*

Dat is Buitenhof. Volgens de laatste telling van AlleCijfers.nl wonen er 13.665 Delftenaren. Voorhof volgt op een tweede plek met 13.390 inwoners. Op drie staat Hof van Delft met 13.165 inwoners.

Wat betreft wijken vind je gemiddeld het meeste Delftenaren in Buitenhof Noord (3.795), de Roland Holstbuurt (3.580), de Olofsbuurt (3.470) en het Westerkwartier (2.775). Wat betreft die eerste twee is makkelijk uit de vinden waarom: er staan daar véél flats. In de Olofsbuurt en het Westerkwartier vind je minder flats. Vergeleken bij bijvoorbeeld de binnenstad zijn er wel veel woningen en relatief weinig winkelpanden. Ook wonen er in deze wijken aardig wat studenten.

De kleinsten

Behalve lekker drukke wijken, hebben we in Delft ook een paar miniwijkjes. In Ruiven wonen bijvoorbeeld maar 295 Delftenaren. Maar Abstwoude en Delftse Hout zijn nóg kleiner: zij tellen 25 en 90 inwoners.

Meer leuke weetjes over Delft

Dit zijn de rijkste en armste wijken van Delft

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Delft of Delftenaren gaan. Zo vinden we het bi...

Gaaf! Dit kaartje laat precies zien hoe oud jouw straat of huis is

Woon je in een mooi, historisch pand of juist in een nieuwbouwwijk? Of heb je geen flauw idee in wel...
mobike

7 x waar mensen van buiten Delft niets van snappen

Wat voor ons Delftenaren héél normaal is, kan voor mensen buiten de stad veel vraagtekens oproepen. ...

adv.