Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze buitenlandse steden hebben ze een ‘Delftstraat’ of ‘-weg’

Door Iris Olsthoorn 26 januari 2020

Delft mag dan net een dorp zijn, we zijn wel so international. In sommige landen zijn er zelfs hele steden of gebieden naar onze stad genoemd, zoals in Zuid-Afrika en Sri Lanka. Maar er zijn ook een heleboel plekken waar een Delftstraat of -weg te vinden is! Wij hebben er zeven gevonden. Weet jij er nog meer?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Delft Garden, Kfar-Sava, Israël

Kfar-Saba en Delft hebben sinds 1971 een stedenband. Mede daarom is er in Delft een Kvar-Sabaweg te vinden en andersom een Delft Park in onze Israëlische zusterstad. Leuk weetje: in het park staan bomen die door Delftenaren zijn meegenomen tijdens een uitwisseling tussen de steden.

Delftstraße, Castrop-Rauxel, Duitsland


Nog een zusterstad van Delft: Castrop-Rauxel. Ook naar deze stad hebben wij in Delft een straat vernoemd, en andersom. De Delftstraße in dit Duitse stadje ligt in dezelfde wijk als de Wakefieldstraße, de Vinciennesstraße en de Kuopiostraße. Ook dit zijn zustersteden van de stad vlakbij Dortmund.

Delftstraße, Cuxhaven, Duitsland


In Cuxhaven, een havenstadje aan de Noorzee in het noorden van Duitsland, ligt óók een Delfststraße. Aan deze straat liggen voornamelijk woonhuizen. Vlak achter deze straat ligt overigens ook de Delftstrom, een klein riviertje. Cuxhaven is geen zusterstad van Delft, dus hoe de stroom en straat aan hun naam zijn gekomen, weten we niet.

Delft Way, Norwich, Engeland


‘We zijn vlakbij het vliegveld, dus we doen lekker internationaal’, moeten ze hier gedacht hebben. In Norwich vind je niet alleen de Delft Way, maar ook de Alkmaar Way en Amsterdam Way.

Delft Road, Sarasota Florida, USA


Er is een Delft Road in the sunny state of Florida! De Delft Road in Sarasota is een rustige, onverharde weg met een aantal huizen eraan. Je ziet hier typische gigantische Amerikaanse ranches, grote auto’s en palmbomen! Waarom de straat de Delft Road heet, wordt ons niet meteen duidelijk: er zijn geen straten in de buurt die ook naar een (Nederlandse) stad vernoemd zijn.

Delftstraat, Antwerpen

Ook in Antwerpen zijn ‘we’ te vinden. In de wijk Borgerhout ligt een Delftstraat en vlakbij het Sportpaleis vind je ook nog de Van der Delftstraat.

Place de Delft, Élancourt, Frankrijk

In het Franse Élancourt, niet ver van Parijs, ligt een Place de Delft. De hele wijk hieromheen heeft een Hollands thema: je vindt er ook een Avenue des Tulipes, een Square de Brabant en zelfs een Square de Volendam.

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.