Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is Wereld Kattendag! Dit zijn de 6 bekendste katten van Delft

Door Ilse Zoutewelle 8 augustus 2017

Wij zijn niet vies van een inhaakmomentje, zeker niet als het om een vrolijke dag als ‘Wereld Kattendag’ gaat. Want wist je dat er aardig wat katten rondlopen in Delft die inmiddels zijn uitgegroeid tot beroemdheden? We zetten ze voor je op een rij.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Kees de knuffelkat

pet needs delftKees de kat woont bij Pet Needs en wordt graag geaaid en geknuffeld door de klanten van de dierenwinkel. Eigenaar Richard vertelt: “Niet alleen kinderen, maar ook héél veel oudere mensen vinden het heerlijk om hem even te aaien. En Kees vindt alles best.”

Guus de sloerie

guus de katGuus heeft maar liefst drie verschillende huizen: hij woont afwisselend bij drogisterij De Salamander, de kookwinkel en bij één van de restaurants aan de Markt. Robert van de Salamander vertelt: “Als het warm is, woont hij meestal bij de kookwinkel want daar hebben ze airco. Maar soms ligt hij – als het rustig is – ook op één van de terrassen op de Markt. Laatst ging ik hem zoeken bij de kookwinkel, maar hij wilde écht niet tevoorschijn komen. Alsof hij niet betrapt wilde worden, haha.”

Dora de diva

katHet baasje van Dora legt alle belevenissen van haar poes vast op Instagram, en da’s best leuk. Zo weten we nu bijvoorbeeld dat Dora een echte diva is: ze drinkt geen stilstaand water en heeft haar eigen kledinglijn.

Felix, de kat die alles durft

Chillen als een baas! #gespotindelft #indebuurtdelft #delft #cabriokat #carbio #cat

Een bericht gedeeld door indebuurtdelft (@indebuurtdelft) op

Goed, we weten eigenlijk niet hoe dit avontuurlijke beestje heet. Maar Felix past best goed bij hem, vind je niet? In elk geval is Felix behoorlijk ondernemend, want welke kat durft er nu op het dak van een auto te gaan liggen?

Kees Koes, de kat die altijd op de foto gezet wordt

Kees Koes DelftKees Koes is dé kat van de Brabantse Turfmarkt. Hier geniet hij van de CD’s van Sounds. De kat hoort bij een studentenhuis maar is op de Turfmarkt een graag geziene gast.

Garfield de politiekat

Garfield politiekat
Facebook Politiebureau Delft

Over het leven van Garfield de politiekat zou een soap gemaakt kunnen worden. Zo werd hij laatst op heterdaad betrapt met een rode poes onder een auto… Maar ook als hij niet op vrouwenjacht is, heeft hij een enerverend leven. Zo kreeg hij begin dit jaar een certificaat voor tien jaar trouwe dienst. 

Ingezonden #1: Garfield van Ring Pass Delft

Marlies van Leer wees ons erop dat Garfield de politiekat niet de enige katten-beroemdheid is in Delft. Ook Garfield van hockey- en tennisclub Ring Pass Delft is aardig bekend! Meestal ligt hij lekker te relaxen ergens op de club, zoals hier in de kleedkamer…

Hebben we nog een katten-celebrity over het hoofd gezien? Laat het ons weten!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.