Echt waar: deze straat in Delft is straks van goud

Aangeboden door Delft Marketing 3 mei 2019

Nee, de gemeente heeft niet ineens superveel geld over. Maar de Jozefstraat (die steeg links van de Maria van Jessekerk) is straks wél bestraat met gouden klinkers. Jij kunt hier zelf aan meehelpen, door een klinker cadeau te doen aan iemand die je goud vindt. 

Het project ‘Delft is goud, jij bent goud’ is bedacht in het kader van – hoe kan het ook anders – het Gouden Eeuwjaar in Delft. Iemand die je heel bijzonder vindt, kun je in het zonnetje zetten door hem of haar een klinker cadeau te doen. Zo geven Fara en haar broers en zus een klinker aan oma José. Waarom? “Ze helpt altijd iedereen. Op school bijvoorbeeld met breiles en andere handwerkjes. Of in de kindertuintjes. Ze is gewoon superaardig.” Jij kent ongetwijfeld ook zo’n geweldig mens. Wat dacht je van een geliefde die vijftig wordt, de kantinejuffrouw die elk weekend als vrijwilliger van de voetbalclub koffie schenkt of de buurman die altijd voor je klaar staat? Iedereen kent wel iemand die goud is!

Hier kun je zo’n klinker kopen

Vanaf vrijdag 3 mei kun je de klinkers bestellen voor €37,50  via delftisgoud.nl. Daarnaast kun je ze ook kopen bij de klinkerfiets die de komende tijd door de straten van Delft rijdt. Benieuwd wanneer hij bij jou in de buurt is? Houd de website van Delft is Goud in de gaten. Verder zijn de klinkers ook verkrijgbaar in de pop-upwinkel bij VVV Delft op Kerkstraat 3.

Zo werkt het

Als de klinker is besteld, krijgt de geluksvogel een cadeaudoos thuis. In de doos zit een kaart met jouw persoonlijke boodschap, een instructieflyer waarmee de ontvanger het productieproces van de grote klinker start én een miniatuur klinker met gouden laag als aandenken. In de klinker worden met de hand vier karakters gegraveerd die de ontvanger zelf mag kiezen. Vervolgens gaat de fabriek aan de slag met de productie. De klinker krijgt een keramieken goudlaag en wordt gebakken. Als de klinker is geproduceerd en gelegd, volgt een uitnodiging om bij de onthulling te zijn in de Jozefstraat. De klinkers zijn slijtvast en blijven voor altijd liggen in Delft. Zo blijf je door de klinker dus voor eeuwig verbonden met elkaar!

Je kunt de klinker voor meer mensen kopen

Denk jij: dit vind ik zo bijzonder, ik wil héél veel mensen een klinker cadeau doen? Dat kan! Als je meer dan drie klinkers wilt bestellen, kun je een mailtje sturen naar [email protected]. Je krijgt dan een offerte op maat. Ook is het mogelijk om bij grote aantallen een besloten onthulmoment te organiseren. Leuk om zo medewerkers of relaties extra in het zonnetje te zetten!

Verhalen worden gedeeld

Achter alle klinkers die straks in de Jozefstraat liggen, zit een bijzonder verhaal. Als je het verhaal achter jouw klinker ook wilt delen, kan je een mail sturen naar [email protected] o.v.v. gouden verhaal met een korte toelichting en contactgegevens. De organisatie neemt dan contact met je op. Alle verhalen komen te staan op delftisgoud.nl. Hou die site dus in de gaten!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Delft Marketing. Meer over Delft Marketing ontdekken?

Delft Marketing

Kerkstraat 3, Delft

adv.