Dit zijn onze voorspellingen voor Delft in 2019

Door Iris Olsthoorn 12 januari 2019

Het nieuwe jaar is van start en man, wat hebben we er veel zin in! Speciaal voor jullie hebben wij een kijkje genomen in onze indebuurt-glazen bol en doen we wat leuke voorspellingen over het wel en wee van Delft in 2019. Ga er maar eens goed voor zitten. Met een korreltje zout erbij.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Er gebeurt he-le-maal niks op het V&D-veld

V&D
Toen er nog (bijna) geen oerwoud stond.

Vorig jaar voorspelden we dat het gebouw dat sinds augustus 2017 leeg stond, eindelijk plat zou gaan. Dat gebeurde. Maar wat er níet gebeurde, is dat er iets nieuws voor in de plaats kwam. Het veld staat nu al sinds maart leeg – op een heleboel onkruid na, dan. Dat lijkt lang, maar het kan nog veel langer. De Kruisstraat heeft bijvoorbeeld ondertussen al acht jaar een lege plek. Om die reden voorspellen wij dat ook op deze plek in 2019 niets gebeurt. (Maar we hopen dat we het mis hebben, natuurlijk).

Er wordt extreem veel gevloekt in het verkeer dit jaar

Sebastiaansbrug ontwerp

Dit is waarschijnlijk één van onze meest betrouwbare voorspellingen. Want met een Kruithuisweg én Sebastiaansbrug in onderhoud en aanbouw, kan het niet anders dan Delft verandert in een groot parcours met obstakels. Een extra portie mindfulness, tot tien tellen en niet harder willen dan de aangegeven snelheidslimiet is dit jaar dus extra aan te raden. Adem in – adem uit!

Jet van der Steen wint The Voice of Holland

Foto: Youtube RTL The Voice

Ja, een gewaagde voorspelling, horen we je denken. Maar na die fantastische blind audition die de 16-jarige Delftse deed, kan het niet anders dan dat Jet van der Steen dit jaar The Voice of Holland gaat winnen.

Update: Helaas is Jet niet door de Battle-ronde heen. Maar voor ons blijf je een winnaar hoor, Jet!

Het 1001-ste koffietentje opent

capppuccino koffie barista vacatures

Delft is booming en dan vooral bij ondernemers. De afgelopen jaren zijn er zoveel koffietentjes bij gekomen, dat wij voorspellen dat in 2019 nummer duizend-en-een de deuren opent. Je kan maar genoeg keuze hebben! We hebben trouwens ook zo’n vermoeden dat de vijfhonderdste kapperszaak zich aan komt sluiten in Delft. Gokje maar, hè.

We krijgen deze zomer nog een stadsstrand met cocktailbar

stadsstrand
Zwembadje erbij en relaxen maar!

Zorg alvast maar dat je je bikinibody in vorm krijgt, want we krijgen deze zomer een stadsstand. Als we onze glazen bol moeten geloven dan hè. We hebben namelijk genoeg plekken in Delft waar dat best wel kan voor een tijdje. Op deze vlakte bijvoorbeeld, mits ze nog eventjes wachten tot na de zomer met de bouw van de Porcelyne Poort. Zet er een cocktailbarretje neer en wij komen niet meer van onze strecher af, hoor!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.