Dit willen wij ook: 7 x deze supervette evenementen zagen we in andere steden

Door Iris Olsthoorn 3 juni 2018

Goed, in Delft kunnen we ons prima vermaken met leuke feestjes. Lichtjesavond, Westerpop, Jazzfestival: er is het hele jaar door wel iets leuks te doen. Maar af en toe worden we stiekem een béétje jaloers als we héle vette evenementen voorbij zien komen bij onze collega’s in andere indebuurt-steden. Dat willen wij ook! 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Obstaclerun Amersfoort

Foto: Ietse Horneman / indebuurt Amersfoort

Hardloopwedstrijdje? Prima, maar dan niet eentje met een saaie route! In Amersfoort hebben ze daar de allerbeste oplossing voor: een Obstaclerun dwars door de stad. Behalve een rondje rennen, klim en klauter je over gigantische opblaasbare obstakels. Superleuk voor grote én kleine kinderen. Wij zien het wel zitten: rondje door de mooie binnenstad en dan eindigen op het springkussen op de Markt? JA!

Smartlappenfestival in Utrecht

Foto: Ivo Knubben / Indebuurt Utrecht

In Delft hebben we voor bijna iedere soort muziek wel een gaaf festival. Maar nog niet voor smartlappen! Hoe heerlijk klinkt dit: de hele avond meeblèren op tranentrekkende levensliederen, gemoedelijk met z’n alle arm in arm, in de kroeg, met een biertje erbij? Lekker hard – en vooral vals – meezingen met de hits van André Hazes, Marianne Weber en De Zangeres Zonder Naam: je wordt er blij van, het lucht op en je kunt er weer een jaartje tegenaan. In Utrecht is het al een jaarlijkse hit, nu hier nog!

Chillen in je opblaasboot tijdens Breda Drijft!

Foto: Breda Drijft

DIT IS VET! Het idee in een notendop: de hele gracht vol opblaasbootjes, overal muziekpodia en drijvende barretjes waar je aan kunt meren voor een lekkere dorstlesser. Klinkt als een goed feestje, toch? In Breda wordt het al een aantal jaar zeer succesvol georganiseerd en ook Amersfoort krijgt nu zijn eigen versie. Maar hè: wij hebben hier ook genoeg grachtjes. Onlangs werd er al een miniversie op poten gezet langs de Hooikade. Wij zeggen: dat kan groter! 

Hot Tub Festival in Zwolle

Foto: Hot Tub Festival / indebuurt Zwolle

Van dobberen in je zwembroek, naar hartje winter: in Zwolle vond afgelopen winter een Santa Run plaats. Dat is niets om jaloers op te zijn, want die hebben wij hier ook. Maar: in Zwolle is deze run in combinatie met het Hot Tub Festival. En ja: dat is precies wat je denk dat het is. Heel. veel. Hot Tubs. En dat midden in een kerstdorpje, ingericht met houten huisjes, glühwein, snert en worst. Ah toe, mag dat ook hier? 

Kaasfestival in Gouda

Foto: indebuurt Gouda

Zei daar iemand kaas?! Gouda en kaas zijn onafscheidelijke vrienden van elkaar, en daarom wordt daar aan het einde van het kaasmarkt seizoen een groot feest gehouden. Werkelijk alles staat dan in het teken van kaas: je kunt een extra uitgebreid assortiment speciale kazen kopen, er is een workshop Goudse kazen beschilderen, je kunt meedoen aan een kaasquiz en basisschoolklassen strijden om de titel KAASKLAS van Nederland. Als klap op de vuurpijl wordt de avond afgesloten met het feest SensationKaas. Nu willen wij natuurlijk niet beweren dat wij nét zo’n band hebben met kaas als Gouda. Maar zeg nu zelf: hier in de regio worden ook prima kaasjes gemaakt. Wij zouden het best zien zitten, zo’n kazig feestje! 

Teckeldag in Zoetermeer

Foto: Indebuurt Zoetermeer

Ode aan de worsthond! Ieder jaar in mei komt heel teckel-minnend Nederland, én liefhebbers uit België, Duitsland, Engeland naar Zoetermeer om daar de teckel te vieren. Zo’n vijfhonderd teckels, hun baasjes en andere fans genieten van een teckel-wandeling, de stormbaan, het teckel-diner en teckel-ijs (ja, je leest het goed: gemaakt van appelmoes en honing en een hondensnack als ijswafel). Vijfhonderd viervoetertjes bij elkaar, dat moet wel een snoezig gezicht zijn. Wij zien zo’n dag vol harigheid hier in Delft ook wel zitten. Misschien dan geen teckeldag, maar een labradordag? Beagledag? Kooikerdag? We moeten natuurlijk wel een béétje origineel blijven. 

Pizza- en Proseccorun in Leiden

Wedstrijden hardlopen kopjesloop
ANP

Het leven draait om balans. Dus als je je longen uit je lijf hebt gerend, mag je jezelf best trakteren op iets lekkers! In Leiden denken ze daar ook zo over en organiseerden ze de Pizza- en Proscessorun. Eerst ren je zes kilometer langs de prachtige singels van Leiden, bij de finish krijg je (je raadt het al) pizza en prosecco. Goede deal, denken wij zo. Misschien een idee om een nieuwe categorie toe te voegen aan onze eigen Golden Tenloop?

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶