Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze dingen mag je echt niet zeggen over Delft

Door Iris Olsthoorn 10 augustus 2019

“Delft, isn’t that a small town next to The Hague?” Wel potjandommekes nog aan toe! Als we op vakantie tegen mensen zeggen dat we uit Delft komen en dit als reactie krijgen, levert dat meestal een behoorlijke jeukreactie op. Want we zijn maar wát trots op ons mooie stadje, dus sommige dingen mag je – toerist of niet – gewoon écht niet zeggen over Delft. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

‘Delft is toch alleen leuk als je er studeert?’

owee studenten

Nou, nee. Delft is ook heel leuk als je er niet studeert. En ja, we weten dat Delft een echte studentenstad is, maar kom op mensen, er is zoveel meer hier!

‘Je kan echt niet leuk uitgaan in Delft’

De Sjees
De Sjees

Deze zin krijg je vaak om je oren van zo’n beetje iedereen tussen de 18 en 30. Maar deze mensen kijken gewoon niet goed! Je kan in Delft namelijk prima uitgaan en het is nog leuk ook. 

‘In Delft wonen alleen maar mannen’

studenten delft gestudeerd

Ook vaak gehoord, vooral onder jongeren: men denkt dat er door de TU overwegend mannen in Delft wonen. Oke, ze hebben een heel klein beetje gelijk want in 2016 was 55,4 procent van de Delftse populatie man, tegenover 44,6 procent vrouw. Maar zeg nou zelf: zo’n enorm groot verschil is dat toch niet!

‘Delft is een bouwput’

delft gelukkig

Uhm, correctie: de Spoorzone is een bouwput. En zelfs dáár ziet het er steeds minder bouwputterig uit. Maar Delft is méér dan de Spoorzone, dus we hebben véél meer niet-bouwput, dan wel bouwput in onze stad. Ga zelf maar eens kijken. Nee? Geen zin in? Dan neem je toch lekker de trein terug joh!

‘Delft is net een saai dorp’

Goed, wij zeggen ook vaak zat dat Delft een dorp is, maar géén saai dorp! We hebben massa’s toeristen, allerlei soorten winkels die je maar wensen kan en het is hier hartstikke bruisend!  Niks niet saai!

‘Delft is eigenlijk best wel hip!’ (Op verbaasde toon…)

Loco Lama

Uuuuuh, ja DUH!? We vullen potdikkie iedere dag weer deze site met alléén maar leuke, hippe dingen in Delft. En geloof ons: er is veel, héél veel om over te schrijven. Dus kom ons niet een beetje verbaasd vertellen ‘dat Delft eigenlijk best wel hip is’, want dat wisten wij allang.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.