Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We missen je! Deze oude zaken uit Delft willen we terug

Door Iris Olsthoorn 31 maart 2019

Om de haverklap openen er toffe nieuwe zaken in Delft en daar zijn we maar al te blij mee. Maar soms gaat er ook een fantastische winkel of fijn lunchcafé weg. Deze zes oude zaken uit Delft missen we stiekem best wel erg:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dit artikel is een gouwe ouwe, die we nog eens herhalen! En we zijn benieuwd: welke winkels mis jij in Delft? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel op Facebook!

V&D

V&D Delft

Deze zaak moeten we in heel Nederland missen, dus ook in Delft. Het is alweer een paar jaar geleden dat V&D definitief zijn deuren sloot. Zelfs het gebouw is al een tijdje helemaal tegen de vlakte. Wij missen deze winkel best een beetje. Want waar moet je nu heen voor de coolste schoolagenda’s, handige reiskoffers of onderbroeken?

Banketbakkerij Roodenrijs

Roodenrijs missen
Foto: A.P.I. Kerklaan op Pixotale 

Heel veel Delftenaren zullen zich de fenomenale saucijzenbroodjes van deze banketbakker nog wel herinneren. Banketbakkerij Roodenrijs heeft 70 jaar aan de Brabantse Turfmarkt gezeten. In 1996 is de winkel dicht gegaan. In het oude pand van de bakker is nu de Kruidvat te vinden. Leuk weetje: Jans Delft op de Brabantse Turfmarkt is vernoemd naar Jan Roodenrijs, de vroegere eigenaar van Banketbakkerij Roodenrijs. Dat komt omdat deze nieuwe zaak gerund wordt door zijn kleinkinderen.

Rijwielsporthuis Piet Vonk

Rijwielsporthuis piet vonk

Rijwielsporthuis Piet Vonk is nog geen jaar dicht, maar daar missen we de fietsenwinkel niet minder om. Delftenaren waren dol op de zaak: ze hadden goede fietsen en uitstekende service.

5 dingen die Delftenaren gaan missen aan Rijwielsporthuis Piet Vonk

Lunchcafé Vrij

lunchen aanbieding

Die broodjes, de high tea en OH, die overheerlijke Pastel de Nata’s. En dat allemaal op dat heerlijke terrasje aan de Brabantse Turfmarkt. Soms dromen we er nog van. Gelukkig hoeven we de lekkernijen niet helemaal te missen, want de eigenaren van Lunchcafé Vrij openden een tijdje later een nieuw stekkie: De StadsPlantage.

Xenos

xenos delft

Nog een zaak die pas kort dicht is, maar die we nu al missen. Bij Xenos kon je terecht voor …. ja, eigenlijk alles. Of je nou opbergbakjes, onzin-cadeautjes, knutselspullen of pijnboompitten zocht: ze hadden het allemaal. Voor je huisraad kun je nu natuurlijk bij CASA terecht, maar dat is toch niet hetzelfde.

Dag, Xenos: 7 x dingen die we gaan missen aan deze fijne winkel

Catootje

Catootje dicht Delft

Hippe jurkjes, te gekke blouses en grappige cadeautjes kon je tot begin 2018 terecht bij Catootje op de Burgwal. Een bezoek aan deze winkel was echt een feestje. De laatste maanden moesten we het al doen met alleen de webshop, maar in maart gingen de deuren van Catootje dan echt dicht. Gelukkig is er sinds de sluiting weer iets nieuws in het pandje geopend, waar je heerlijke Iraanse maaltijden eet. Maar je scoort er geen kekke jurkjes, helaas!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.