Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 7 cafés zijn zo oud dat je opa er nog een biertje heeft gedaan

Door Ilse Zoutewelle 2 december 2018

Het leuke aan wonen in een stad zo oud als Delft, is dat sommige zaken al onwijs oud zijn. Zo zijn er een aantal cafés waar de kans groot is dat je vader of opa nog aan de bar heeft gezeten! We verzamelden er een paar. Ken jij nog meer cafés die zo stokoud zijn als deze?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bierhuis De Klomp

Bij Bierhuis De Klomp heeft niet alleen je opa een biertje gedaan, maar er is een kans dat zelfs je over- over- overgrootopa hier al aan de bar zat! Het café zit sinds 1652 aan de Binnenwatersloot en is daarmee het oudste café van Delft. Er zijn hier nog allemaal dingen te vinden die aan vroeger herinneren: zo staat er een stookplaat achter de bar en heeft de toog geen krukken. Vroeger zaten mensen namelijk aan tafels! In deze video vertelt Heleen nog veel meer over de historie van De Klomp:


Meer over Bierhuis De Klomp Delft ontdekken?

Bierhuis De Klomp Delft cafés

Gesloten16:00 - 01:00

Binnenwatersloot 5, Delft

Bekijk meer:cafés

Café De Oude Jan

café de oude jan
Jon en Thijs

Café De Oude Jan heeft officieel een drankvergunning sinds 1939, maar daarvoor schijnt het al vijf jaar een koffiehuis geweest te zijn. Dat betekent dat het café de oorlog nog heeft meegemaakt. Dat levert bijzondere verhalen op, weten eigenaren Jon en Thijs: “Zo kwam er eens een vrouw binnen die vertelde dat haar vader in de oorlog bij de Oude Jan had gewerkt. Dan moesten de lampen héél zacht aan zodat de Duitsers niet zouden merken dat hier drank geschonken werd.”


Meer over Café de Oude Jan ontdekken?

Café de Oude Jan cafés

Gesloten10:00 - 05:00

Heilige Geestkerkhof 4, Delft

Bekijk meer:cafés

Café Altijd Gezelligheid

altijd gezelligheid
Foto: Facebook Café Altijd Gezelligheid

 

Ook hier dronk je over-overgroot opa misschien zelfs nog een biertje, want Café Altijd Gezelligheid bestaat al sinds 1876. Het zit aan de rand van het Agnetapark, waar vroeger de werknemers van de Gist- en Spiritusfabriek woonden. Het café werd dan ook door veel van deze werklieden bezocht na hun lange werkdag. En gezelligheid kent écht geen tijd, zo blijk. Want bijna 150 jaar na de oprichting van het café barst het er nog altijd van de stamgasten.


Meer over Café Altijd Gezelligheid ontdekken?

Café Altijd Gezelligheid cafés

Gesloten14:00 - 01:00

J.C. van Markenplein 10, Delft

Bekijk meer:cafés

Café de Klok

cafe de klok

Al 136 jaar is Café de Klok te vinden aan de Oude Delft. En niet alleen het café is oud, ook de inrichting is antiek. “We hebben onder meer wandschilderingen uit 1929 en originele neonverlichting van vlak na de oorlog”, vertelt eigenaar Guido. Hij heeft het café dit jaar trouwens gered van de ondergang: de kroeg zou gaan sluiten, maar hij nam de boel over. “Dit was de enige mogelijkheid om mijn plekje te redden.”


Meer over Café de Klok ontdekken?

Café de Klok cafés

Gesloten16:30 - 02:30

Oude Delft 99, Delft

Bekijk meer:cafés

Café Vanouds de twee kruikjes

cafe vanouds
Foto: Twitter @vanoudsdelft

Na acht jaar met dichte deuren en gesloten gordijnen, straalt er sinds dit voorjaar weer licht uit dit oude cafeetje op de Molslaan. Het café is overgenomen door Bart en Kees. Dat is niet zomaar: “Toen Marianne en Boudewijn (de vorige eigenaren) het café in 1996 openden, was ik per toeval de allereerste gast. Ik ben hier altijd blijven hangen en heb ook achter de bar gewerkt”, vertelde Bart ons eerder. Maar de geschiedenis van dit café gaat nog véél verder dan 1996. Want in 1895 kreeg toenmalig eigenaar Chris Rust al zijn drankvergunning. Toen heette het café nog ‘De twee kruikjes’.


Meer over Cafe Vanouds Delft ontdekken?

Cafe Vanouds Delft cafés

Gesloten15:30 - 01:00

Molslaan 5, Delft

Bekijk meer:cafés

Café de Sport

cafe de sport delft
Jill en Pete

Met de jonge uitbaters van nu zou je het bijna niet zeggen, maar Café de Sport bestaan al sinds 1882. Drieënhalf jaar geleden kochten Jill en Pete het café, waar nog steeds veel vaste, oude gasten over de vloer komen. Het café is ook sinds jaar en dag thuishaven van carnavalsvierders. De Sport staat trouwens te koop, want Jill is onlangs geemigreerd naar Ierland voor de liefde, vertelde ze ons eerder in een interview.


Meer over Café de Sport ontdekken?

Café de Sport cafés

Gesloten15:00 - 01:00

Coenderstraat 54, Delft

Bekijk meer:cafés

Locus Publicus

locus publicus

Goed, je moet wel érg jong zijn wil je opa hier nog een biertje gedaan hebben. Maar Locus Publicus gaat al wel een flinke tijd mee. In 1978 opende het café zijn deuren en was het meteen één van de eerste cafés in Nederland waar je Belgisch bier kon drinken. Ondertussen kan je er bieren drinken van over de hele wereld, want deze kroeg heeft tweehonderd verschillende bieren op fles en dertien op tap.


Meer over Locus Publicus ontdekken?

Locus Publicus cafés

Gesloten11:00 - 01:00

Brabantse Turfmarkt 67, Delft

Bekijk meer:cafés
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.