Deze 5 panden in Delft staan leeg: wij weten wel wat we er zouden willen

Door Iris Olsthoorn 17 oktober 2018

Delft is leuk en geweldig, maar ook hier staan panden soms nét even te lang leeg. En dat is zonde, want je kan er zoveel leuks mee doen! Om ondernemers in spé een handje te helpen, zetten wij wat leuke ideetjes voor (voorlopig) leegstaande plekken op een rijtje: 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

IKEA-home op de Voldersgracht

We riepen al eerder dat we heel erg graag een IKEA in de binnenstad zouden willen. Het is superfijn dat we een IKEA in Delft hebben, maar als je éven snel een boodschapje wilt doen tijdens je shoprondje is de locatie niet echt op loopafstand. In Utrecht was er tijdens de kerstperiode vorig jaar al een soortgelijke, tijdelijke winkel met kleinere producten die je normaal in het magazijn vindt (denk aan glazen, vazen, lampen en andere woonaccessoires). Wij zouden dat wel een leuke permanente toevoeging vinden aan ons binnenstad-aanbod. En mocht er op de Voldersgracht nou net een enorm pand te koop staan… Ah toe, IKEA? 

Wellness in de watertoren

kantoor kantoren watertoren
Foto: Funda

De watertoren in het Kalverbos staat al zo’n beetje een halve eeuw te koop (niet echt natuurlijk). Goed, het heeft dan een beetje een aparte indeling, maar wij weten er wel iets leuks mee! Een wellness. In de toren zelf wordt dat, eh, een kleine uitdaging. Maar in de kelder, het bijbehorende pomphuis én op alle grond die erbij hoort, kun je prima wat sauna’s, zoutbaden en neveltuinen bouwen. Lekker!

Stroopwafelwinkel op de Hippolytusbuurt

Foto: Funda in Business

Alles met stroopwafel is fantastisch: of het nu in de vorm van kruimels, ijs of een wafel is. Bij onze collega’s in Utrecht lazen we over een Stroopwafel Conceptstore (die overigens nog open moet gaan) maar we zijn NU al fan! Want naast gewone stroopwafels heb je hier ook varianten met karamel zeezout en witte chocolade. Alle wafels worden natuurlijk ter plekke gebakken met verse karamel. Man, we hebben nu al trek. Wij weten er ook nog wel een prefect pandje voor: op Hippolytusbuurt 45 staat dit pareltje te huur. 

Een mega-escaperoom in de Schiehallen

schiehallen
Foto: Google Maps

De oude kabelfabriek – ook wel de Schiehallen genoemd- krijgt over een tijdje een metamorfose. Op dit moment staat natuurlijk helemaal niet leeg (zo vind je er de stadsbrouwerij en een boulderhal), maar het is er zo immens groot dat wij vinden dat er nog wel iets leuks bij kan: een mega escaperoom! De industriële uitstraling, lange gangen en hier en daar een gebroken raampje lenen zich perfect voor een griezelig gebeuren. Wie ontsnapt er het snelst uit deze enorme hallen?

Stadstrand

stadsstrand

Niet echt een pand, maar wel een hele mooie plek: dit braakliggende terrein naast het station. In heel Nederland stadsstranden als paddenstoelen uit de grond. Je weet wel, met van die gezellige stoeltjes en lekkere cocktails. Het terrein naast het station vinden we daar uitermate geschikt voor. Over een tijdje komt House of Delft hier te staan. Maar tot die tijd vinden wij het een prima locatie voor een strandtent en een palmboompje of twee.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.