Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft in top 10 favoriete steden van Nederland

Door Ilse Zoutewelle 7 juni 2017

Wij Delftenaren wisten het natuurlijk állang, maar de rest van Nederland heeft nu ook ontdekt in wat voor geweldige stad we wonen. Delft hoort bij de tien meest favoriete grote steden van ons land, blijkt uit onderzoek onder 12.243 mensen.

Andere jaren bleef Delft steken op plaats 14 in het ‘Steden & Streken Merkenonderzoek’, nu staat ons stadje op de negende positie. Waarom Delft zo populair is? “De kleinere, historische steden in de Randstad zijn duidelijk in trek onder bewoners en bezoekers. Deze kleinere steden combineren de aantrekkingskracht van de Randstad met de sfeer van de provinciestad”, vertelt merkadviseur Henk Beerda. “Ondanks de Bourgondische sfeer en de mooie natuur van Limburg en Brabant neemt de populariteit van de steden in de zuidelijke provincies af.” De populairste steden van Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

We zijn trots op onze stad

Overigens zijn de Delftenaren zelf ook aardig trots op onze stad: Delft staat op de tiende plek in de lijst van inwoners die het meest trots zijn op hun stad. Hiermee laten we buurtsteden als Den Haag en Rotterdam achter ons.

Wij kunnen trouwens nog wel 17 redenen bedenken waarom we verliefd zijn op Delft: lees dit artikel maar eens.

adv.