Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Goedkoope Verfwinkel van 1881 tot nu in 5 foto’s

Aangeboden door De Goedkoope Verfwinkel 27 januari 2017

Dat de Goedkoope Verfwinkel een van de oudste winkels van Delft is (met een authentiek interieur!) wisten we al. Maar weet je ook wie er allemaal eigenaar zijn geweest van de verfwinkel op de Beestenmarkt én dat daar foto’s van zijn?

Op de website van de winkel vonden we 5 foto’s van de mannen en vrouwen die sinds 1881 in de Goedkoope Verfwinkel hebben gewerkt.

1881

goedkoope verfwinkel

Dit is de persoon met wie het allemaal begon: Geertruida Cornelia Verbeek startte de winkel in 1881, samen met W. Verbeek sr.

1912

In 1912 heeft de zoon van W. Verbeek de zaak overgenomen. W. Verbeek jr. is de tweede van links.

1974

goedkoope verfwinkel 2‘Verfprofessor’ Aart de Vries heeft de zaak overgenomen van W. Verbeek jr. Hij is in 1924 in de zaak gekomen. Deze foto is genomen in 1974: toen ging hij bijna met pensioen. Hij stond bekend als ‘verfprofessor’ omdat hij met het oog feilloos verf op kleur kon mengen. Glas snijden was zijn tweede specialiteit.

1981

goedkoope verfwinkelDe volgende eigenaar van De Goedkoope Verfwinkel was Huub Kouwenhoven, de vader van huidige eigenaren Walter en Michel. Vanaf 1980 stond hij achter de toonbank.

2006

goedkoope verfwinkel 4
Foto: Fred Nijs

Na Huub was het de beurt aan broers Michel en Walter om de zaak te runnen. Je vindt hen nog steeds iedere dag in de Goedkoope Verfwinkel.


Meer over De Goedkoope Verfwinkel ontdekken?

De Goedkoope Verfwinkel speciaalzaken

Vandaag gesloten

Beestenmarkt 9, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.