Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Bonte Ossteeg van dichtbij: wat doet die neuspeuteraar daar?

Door Iris Olsthoorn 7 mei 2017

Iedere toerist die in Delft komt maakt minstens zes foto’s van deze vrolijke steeg. Alle Delftenaren kennen de Bonte Ossteeg vast ook wel, maar heb je eigenlijk wel eens écht goed gekeken naar wat er op de muurschildering staat? Wij ontdekten een paar héél bijzondere plaatjes in deze steeg:

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Schaarsgekleede vrouwen en een neuspeuteraar

Naast talloze rasechte Delftse taferelen, staan er ook een paar grappige beelden op de muur. Wat dacht je van een vrouw in ondergoed (wat doet Lampje van Donald Duck daarnaast?), een dame met blote billen op de fiets en… een neuspeuteraar met punkerskapsel. Zouden deze plaatjes soms gebaseerd zijn op echte Delftenaren, of was maker Hugo Kaagman in een grappige bui?

Knappe koppen

Natuurlijk kunnen de bekendste figuren uit de Delftse geschiedenis niet in deze op-en-top Delftse steeg ontbreken. De knappe koppen Willem van Oranje, Hugo de Groot en natuurlijk Johannes Vermeer (schilderend en al) zijn in blauwtonen te bewonderen.

Delftse iconen

Dat de muur écht Delfts is zie je aan verschillende Delftse iconen. Van Calvé pindakaas tot toiletzeep en van het meisje met de parel tot aan onze Nieuwe Kerk – stuk voor stuk prachtige dingen van Delftse maak. Mogen we best trots op zijn, toch?

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.