Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x onmogelijke straatnamen in Delft

Door Iris Olsthoorn 13 oktober 2019

‘Hoe zegt u?’ Niet iedereen woont in de Singelstraat of op de Rotterdamseweg. Er zijn genoeg mensen die hun straatnaam drie keer moeten zeggen als iemand vraagt waar ze wonen. We feel you! We hebben een paar onmogelijke Delftse straatnamen voor je gevonden. Of nou ja onmogelijk… Ze zijn op zijn hoogst ‘bijzonder’ zullen we maar zeggen.

Hebbie ook een mooie gevonden? Of ben je zelf een ‘slachtoffer’ ( 😉 )? Tip de redactie!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

De Colignystraat

Pff, wat een draak van een straatnaam is dit! Je vindt deze straat in de Wippolder tussen Koffiehuys Koning en de Nassaulaan. Je spreekt Coligny trouwens uit als Collinjie. Weet je dat ook weer!

Zjoekowlaan

Sjoe watte? Mensen uit deze straat mogen blij zijn dat voor deze straat alleen de achternaam is gebruikt, want de beste man naar wie deze straat genoemd is heet voluit Georgi Konstantinowitsj Zjoekow. Hij was een Russisch generaal die tijdens WOII de steden Stalingrad en Moskou moest verdedigen.

Minahasastraat

In de Indische buurt vind je straten met best makkelijke namen, zoals de Sumatrastraat en Borneostraat. Maar er zijn óók straten die je wat meer moeite kosten, zoals de Minahasastraat. Waarschijnlijk ken je Minahasa niet, maar toch is het logisch dat deze straat zich in de Indische buurt bevindt: het een een regio van het eiland Celebes, Indonesië. In diezelfde categorie vind je in deze wijk ook de Riouwstraat (een provincie van Sumatra).

Genestetstraat

Is er íemand die de naam van dit straatje in de binnenstad goed uitspreekt? Helemaal irritant is het als je naar de Genestetkerk moet… De naam is trouwens afkomstig van Petrus Augustus de Genestet, een theoloog en dichter.

Hippolytusbuurt

Waarschijnlijk weet jij als rasechte Delluftenaar inmiddels wel hoe je Hippolytusbuurt uitspreekt. Maar toch wordt de straatnaam nog héél vaak verkeerd gespeld, bijvoorbeeld als Hippolitis of Hypolytus. Snappen we wel!

aanbiedingen delft algemene foto

Roëllstraat

Het lijkt ons vooral lastig om je adres door te geven als je in de Roëllstraat woont. Ja: mét trema. En twee keer L, inderdaad. We zijn benieuwd hoe vaak het fout gaat…

Haydnlaan

Wie een beetje van klassieke muziek houdt, heeft waarschijnlijk geen enkel probleem met uitspreken van deze naam. De straat is namelijk vernoemd naar de componist Haydn. Benieuwd hoe je het uitspreekt? Ze doen het heel mooi voor op deze website.

Cyclotronweg

Drie keer raden waar de Cyclotronweg ligt… Op campus natuurlijk! Cyclotron is trouwens een ingewikkelde naam voor een ingewikkeld ding: het is een deeltjesversneller.

Nickersteeg

Nickersteeg
Om verontwaardiging te voorkomen is er onder dit straatnaambord uitleg opgehangen

Goed, echt onmogelijk om te schrijven of de spellen is deze naam niet. Maar als je hier woont en je je adres doorgeeft, gokken wij dat je dan af en toe best een gekke blik terug krijgt. Wij weten natuurlijk ondertussen dat deze straatnaam geen naar overblijfsels is uit het VOC-tijdperk en de naam een veel onschuldigere betekenis heeft. Maar niet iedereen weet dat…

Delftse mysteries: Hoe komt de Nickersteeg aan zijn naam?

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.