Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x je bent een echte Delftse millennial als…

Door Iris Olsthoorn 28 november 2020

Ben jij geboren tussen 1980 en 2000? Dan behoor je officieel tot de generatie millennials! Maar, hè! Age is just a number, toch? Kun je de zeven volgende dingen afvinken? Dan mag jij je sowieso een millennial noemen, hoe oud of jong je ook daadwerkelijk bent 😉 Je bent een echte Delftse millennial als…

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Je nog hebt gedanst in de Triangel

Foto: WikiMedia

In 1994 opende de Traingel haar deuren, al snel waren er veel dansliefhebbers te vinden in de discotheek. Rond 2008 begon de Koornbeurs elke vrijdagavond met speciale thema-avonden te organiseren. De feesten waren razend populair onder Delftenaren. Het bier kostte er één euro en wij 20-ers en 30-ers hebben hier heel wat late uurtjes doorgebracht.

Je schoolagenda’s kocht bij V&D

V&D Delft

Eén van de hoogtepunten van je vroege tienerjaren was ongetwijfeld het kopen van een nieuwe agenda. Pas dan kon je nieuwe schooljaar echt beginnen. Veel Delftse millenials deden dat ongetwijfeld bij ‘de Campus’ op de eerste verdieping van de V&D. Het was altijd moeilijk kiezen, want ging je nou voor de voetbalagenda, de Garfieldagenda of toch die van Diddle?

Je nog weet hoe het oude bargedeelte van de Kurk eruit zag

Een smal, knus pijpenlaatje met vliegtuigvleugel boven de bar, waar je altijd binnen twee stappen aan de bar stond. Bij Delftse millenials gaat er nu vast een belletje rinkelen: we hebben het over het oude cafégedeelte van de Kurk! In 2016 werd de keuken van de Kurk verplaatst en werd het cafégedeelte een stuk groter en gemoderniseerd.

Je de plek van de Bierfabriek nog steeds wel eens Speakers noemt

‘Ja, daar tegenover Speakers ongeveer.’ Komt deze verspreking ook nog wel eens uit jouw mond? Dan ben je vast en zeker een Delftse millenial. Tot 2013 hebben we vele uurtjes doorgebracht bij deze uitgaansgelegenheid. Of het nu was voor een drankje in het café, of een optredens van een grote binnenlandse of buitenlandse muzikant: in Speakers kon het allemaal. Inmiddels zit de Bierfabriek hier al een tijdje, maar in het hoofd van de millenial zal de plek voor eeuwig Speakers blijven heten (en voor de 40- en 50+ers waarschijnlijk de Eland).

Je cadeautjes kocht bij EXPO op de Brabantse Turfmarkt

Huidige Expo in Enschede. Foto: indebuurt Enschede

Kaarten, hebbedingen en een heleboel originele cadeau’s: dat is wat je kocht bij Expo op de Brabantse Turfmarkt 71. Achterin de cadeauwinkel hing een groot rek met gigantische posters van wildlife, popsterren en kunstzinnige foto’s, weet je nog? In 2013 werd Expo failliet verklaard, dus de jeugd van tegenwoordig heeft vast géén idee waar je het over hebt als je ‘Expo’ zegt.

Je als kind meerdere keren bij Serpo, het Legermuseum of de Darling Market kwam

tank legermuseum delft
Foto Wikipedia

De kinderfeestjes en schoolreisjes van Delftse millenials bestonden op z’n mínst eens per jaar uit een tripje naar Serpo, het Legermuseum of de Darling Market. Bij Serpo bewonderde je spinnen en slangen, in het legermuseum kon je net doen alsof je zelf ook een stoere soldaat was en bij the Darling Market (op het randje van Rijswijk) kon je klimmen en klauwteren alsof het een lieve lust was. Helaas bestaan alle drie deze iconen niet meer, maar mán, wat hebben we er een fijne herinneringen aan.

Je bij Goebes een jurk kocht voor je middelbare schoolgala

Goebes, vlak na de sluiting in 2019

Ben je opgegroeid in Delft, draag je wel eens jurken en ben je nu 20+, dan is de kans groot dat je naar je middelbare schoolgala ging in een jurk van Goebes. Deze winkel was voor een walhalla voor galajurken, met jurken met glitters tot prinsessenjurken. Sinds begin 2019 is kledingwinkel Xris hier gevestigd en moeten galagangers elders hun outfit scoren.

Lees ook

9 x deze dingen heb je vroeger sowieso op je kinderfeestje in Delft gedaan

Delft is echt een topstad om op te groeien als kind. En dan al helemaal als je jarig was, want dan m...

5 x uitgaansgelegenheden waarvan je bijna was vergeten dat ze in Delft zaten

Danste je regelmatig tot in de late uurtjes in The Jungle, of was je op zaterdagavond niet weg te sl...

11 x fantastische foto’s van het uitgaansleven in Speakers

Oh man, wat houden we toch van het internet! Niet in de laatste plaats omdat het episch archief is d...
Speeltuin De Bras (7)

Deze 7 dingen heb je sowieso gedaan als je in Delft bent opgegroeid

Delft is echt een topstad om op te groeien als kind. En omdat je als volwassene nog wel eens vergeet...
zwembad kerkpolder

7 x dit herken je als je vroeger ging zwemmen bij Kerkpolder

Zwemmen bij zwembad Kerkpolder was (en is nog steeds) top. Veel Delftenaren hebben hier hele leuke h...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.