Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x Delftse straatnamen waar je spontaan dyslexie van krijgt

Door Ilse Zoutewelle 19 mei 2019

Wij houden van grappige feitjes en weetjes over onze stad. Daar past dit lijstje met straten in Delft perfect tussen! Dus pak pen en papier er maar bij en trommel je vrienden op. Spreek de straatnaam één keer uit en laat de ander het opschrijven. Hoeveel straatnamen heb jij correct geschreven!?

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Colignystraat


Pff, wat een draak van een straatnaam is dit! Je vindt deze straat in de Wippolder tussen Koffiehuys Koning en de Nassaulaan. Je spreekt Coligny trouwens uit als Collinjie. Weet je dat ook weer!

Genestetstraat

Is er íemand die de naam van dit straatje in de binnenstad goed uitspreekt? Helemaal irritant is het als je naar de Genestetkerk moet… De naam is trouwens afkomstig van Petrus Augustus de Genestet, een theoloog en dichter.

Hippolytusbuurt

Waarschijnlijk weet jij als rasechte Delluftenaar inmiddels wel hoe je Hippolytusbuurt uitspreekt, maar het duurt wel even voor de spelling van deze winkelstraat onder de knie hebt.

Roëllstraat

Het lijkt ons vooral lastig om je adres door te geven als je in de Roëllstraat woont. Ja: mét trema. En twee keer L, inderdaad. We zijn benieuwd hoe vaak het fout gaat…

Haydnlaan


Wie een beetje van klassieke muziek houdt, heeft waarschijnlijk geen enkel probleem met uitspreken van deze naam. De straat is namelijk vernoemd naar de componist Haydn. Benieuwd hoe je het uitspreekt? Ze doen het heel mooi voor op deze website.

Multatuliweg


Dit is typisch zo’n straatnaam die je flink kunt verhaspelen. Onze tip: spreek het gewoon zo snel mogelijk uit, dan heeft niemand door dat je het misschien niet helemaal goed doet.

Cyclotronweg


Drie keer raden waar de Cyclotronweg ligt… Op campus natuurlijk! Cyclotron is trouwens een ingewikkelde naam voor een ingewikkeld ding: het is een deeltjesversneller.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.