Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 7 dingen heb je sowieso gedaan als je in Delft bent opgegroeid

Door Iris Olsthoorn 20 september 2020

Delft is echt een topstad om op te groeien als kind. En omdat je als volwassene nog wel eens vergeet hóe leuk het was, zetten we 7 dingen op een rijtje die je vroeger een lach op jouw kindergezichtje hebben getoverd: 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Met je kinderfeestje naar ReptielenZOO Serpo


Vogelspinnen aaien en gifslangen vasthouden: als kind was dit het allerbeste kinderfeestje wat je je kon wensen. Meer dan 25 jaar woonde hier de grootste collectie krokodillen, slangen, spinnen en reptielen van Nederland. Vanwege de aanleg van de spoortunnel moest de Serpo in 2009 zijn deuren sluiten.

Op het knopje drukken in de Apollo Bioscoop

apollo
Dikke kans dat jij de meeste Disneyfilms in één van de legendarische Delftse bioscopen hebt gezien. Hoewel 3D best cool is, missen we ze stiekem wel. Het knopje waarmee er binnen no-time een bediende aan je stoel stond in bioscoop Apollo op de Voldersgracht. En natuurlijk het herkenbare belletje in bioscoop Delfia op de Binnenwatersloot als je pauze voorbij was. Het is al dik tien jaar geleden dat we voor de meeste blockbusters bij deze authentieke bioscopen terecht konden: in 2006 werd Delfia gesloten en in 2007 volgde ook Apollo.

Zwemles in een van de Delftse zwembaden

zwembad kerkpolder
De vlinderslag, watertrappelen en als je geluk had ‘wak’-duiken. Ieder Delfts kind heeft genoeg uurtjes rondgebracht in het Sportfondsenbad of Kerkpolder om zijn A, B of C binnen te slepen. En als afsluitertje natuurlijk een rondje op de glijbaan (of twee).

Spelen tot je erbij neerviel met de DVA

De Delftse Vakantie Activiteiten bestaan al bijna 72 (!) jaar en er gaan elke zomer weer honderden Delftse kids mee. Dikke kans dat jij dus ook minimaal één keer bent mee geweest om levend Stratego te spelen, speurtochten te doen en je helemaal gek te springen op het springkussen.

Spelen in speeltuin de Bras

Speeltuin De Bras (7)
Speeltuin De Bras in 1995

Deze speeltuin aan de Brasserskade bestaat al héél lang. Lekker klimmen, klauteren én natuurlijk in de zandbak rollen. Lekker niets moet en alles mag. Als je boven de 25 bent, ken je toezichthoudster Tante Sjaan misschien nog wel. Inmiddels staat Margo van der Merwe alweer ruim 22 jaar aan het roer. 

Discobowlen bij het Karrewiel

Je bent géén Delfts kind als je niet minimaal één keer hebt gediscobowld bij het Karrewiel. Bij elk kinderfeestje was er weer een strijd om wie het meeste strikes gooide (of wie er überhaupt wat kegels om kreeg). Schoentjes aan, discolichten vol uit en gooien maar!

Uren lang rondstruinen in het legermuseum


In het enorme Legermuseum voelde je je als kind de koning te rijk. Ook volwassenen konden hier helemaal hun ei kwijt tussen de legertanks, kanonnen en oorlogsgeschiedenis. Alleen het gebouw zelf al was reden genoeg voor een bezoekje. In 2013 sloot het legermuseum de deuren en verhuisde de collectie naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Dit artikel verscheen eerder op indebuurt, in december 2019.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.