Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dingen waar wij Delftenaren uitermate goed in zijn

Door Iris Olsthoorn 25 januari 2020

We hoeven het je natuurlijk eigenlijk niet meer te vertellen, maar Delftenaren zijn echte toppers. Geef jezelf dus maar eens een goed schouderklopje! Ieder heeft zijn eigen unieke kwaliteiten, maar er zijn ook een heleboel dingen waar we collectief talent voor hebben. Zoals deze vijf dingen:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Alternatieve routes ontdekken

Zeg je Delft, dan zeg je wegafsluitingen. Ondanks dat het ons de afgelopen jaren behoorlijk wat grijze haren heeft opgeleverd als we voor de zoveelste keer een nieuwe route moesten uitzoeken, is er ook één voordeel. We hebben allemaal een (fictief) masterdiploma in het oplossen van onmogelijke verkeerspuzzels. Want als snelweg A en autoweg B tegelijk afgesloten zijn, hoe moet je dan in hemelsnaam op plaats van bestemming komen? Laat dat maar aan een Delftenaar over, want na al die jaren afsluitingsellende is onze alternatieve-route-radar (én ons geduld) behoorlijk goed ontwikkeld.

Hindernisfietsen

Als hindernisfietsen een Olympische sport was, bestond het Nederlands team vast volledig uit Delftenaren. We hebben hier dagelijks te maken met slalommen om toeristen, peloton rijden tussen de duizend andere fietspadgebruikers, wegafsluitingen omzeilen, zorgen dat we niet de gracht in fietsen en ga zo maar door. Heus: wij zien de gouden medailles al binnen stromen.

(Te) gekke uitvindingen doen

Dit talent is eigenlijk al lang bekend. Denk maar eens aan onze vroegere Delftenaar Antoni van Leeuwenhoek ontwikkelde de microscoop, waardoor er een hele wereld aan bacteriën te ontdekken viel. En wist je dat de ‘vader van de wifi’ een Delftse onderzoeker was? Ook nu nog worden er om de haverklap (te) gekke uitvindingen gedaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tramrailsgleufopvuller, een levensreddende minihelicopter en een hulpstuk voor condooms?

Deze 6 Delftse uitvindingen zijn een beetje gek, maar heel handig

Bizarre wereldrecords verbreken

De grootste, de langste, de meeste … het leven is één grote wedstrijd voor sommige Delftenaren. Hoe leuk is het dan om een wereldrecord proberen te verbreken? Daar zijn we best succesvol in gebleken; onder meer het wereldrecord grootste kipburger, grootste bierkrattenbrug en langste pindaslinger ter wereld zijn in Delft gevestigd.

Deze 8 bizarre wereldrecords zijn in Delft gevestigd

IJsjes eten

Goed, dit talent is (nog) niet wetenschappelijk bewezen. Maar dat Delftenaren heel goed zijn in ijs eten, kán bijna niet anders. We hebben in Delft namelijk een gigantisch hoog aantal ijssalons per Delftenaar. En ja, natuurlijk lusten de toeristen ook een ijsje. Maar gezien zij maar een deel van het jaar veelvuldig in Delft aanwezig zijn, weten wij toch echt bijna zeker dat we de rest van de vitrines met zijn allen leeg snoepen. Wat zeg je ervan: wereldrecordpoging doen met zoveel mogelijk mensen tegelijk een ijsje eten volgende zomer?

Fun fact: zoveel ijssalons hebben we in Delft per inwoner

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.