Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

3D-painting op het Bastiaansplein ontstaat waar je bij staat

Door Jantine van den Hoven 7 juni 2016

Op het Bastiaansplein is in de volle zon iets tofs aan het ontstaan. Kunstenaar Leon Keer werkt er aan een 3D-schilderij van het Straatje van Vermeer. 

Als Leon Keer tussen het werken door een slokje water neemt, komen de vragen van omstanders los. Hoe lang duurt het om dit te maken? “4 dagen.” Wat als het gaat regenen? “Dan ga ik even binnen zitten.” En de verf dan? “Als de verf droog is, dan geeft het niet. De tekening blijft nog wel een paar maandjes zichtbaar”, zegt de kunstenaar uit Utrecht.

De schets voor het beroemde ‘Straatje van Vermeer’ had hij wel in zo’n twee uur klaar, het schilderen met acrylverf neemt dus wat langer in beslag. Nog tot en met donderdag is Leon Keer in actie te zien, daarna is het mogelijk om een selfie te maken ín het Straatje van Vermeer.

Komend weekend zijn er ongeveer elk uur ‘recitals’, oftewel muziekuitvoeringen van David Kweksilber op saxofoon en klarinet en Joost Buis op de trombone. Jeroen Manders verzorgt de presentatie.

De kunstenaar werkt in opdracht van de gemeente. Het werk van Leon is op steeds meer plekken in Nederland te zien. “En nu ook vaak in het buitenland”, vertelt hij. “Ik doe van alles maar ben nu voornamelijk bezig met de 3D-paintings.” En nu kan hij Delft aan het rijtje toevoegen. “Het is echt leuk hier, er loopt hier van alles langs. Van kleuters tot aan bejaarden.”

3D-Painting Bastiaansplein Delft
Leon maakt elke 5 seconden een foto zodat hij uiteindelijk een tof filmpje kan maken van het ontstaan van het schilderij.

adv.