Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

12 x dit herken je gegarandeerd als je op het CLD Molenhuispad hebt gezeten

Door Iris Olsthoorn 25 juli 2020

Ging jij vroeger naar het CLD Molenhuispad? Dan denk je vast en zeker met heel veel plezier terug aan je middelbare schooltijd. Wij doen even een tripje down memory lane met je! Waarschijnlijk is het al meer dan tien jaar geleden dat je een brugpieper was, maar deze dingen herken je gegarandeerd.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Bimixi, dé feestcommissie

De schoolfeesten waren natuurlijk hét leukste van het hele schooljaar. Op het CLD werden ze georganiseerd door feestcommissie Bimixi. Ieder jaar waren er verschillende groepen die meededen aan de Bimixiverkiezing, met de daarbij horende campagnes.

Intro’s mee op de schoolfeesten

En over die schoolfeesten gesproken: die waren op het CLD éxtra gaaf omdat je als enige school in Delft introducees van andere scholen mee mocht nemen. Overdag verstopten veel leerlingen (jij natuurlijk niet!) drank in hun kluisje ter voorbereiding van de avond. Dat stopte trouwens toen er – logisch – strenge alcoholcontroles kwamen.

De kantine

Favo stop van velen in de pauze: de kantine. Hier kocht je (toen nog) een zakje bits of een suikerwafel voor €0,50. Een zeer goede besteding van je zuurverdiende zakgeld!

Kantinedames

Het hielp trouwens ook goed dat er supergezellige, lieve dames in de kantine stonden om je aan je bits of suikerwafel te helpen.

Conciërges

Minstens net zo belangrijk als leuke leraren (en gezellige kantinedames): leuke conciërges! Bij het CLD konden ze aardig streng zijn, maar stiekem óók heel lief en gezellig. Ken je bijvoorbeeld oude Leo nog?

Kamp

Zoveel leuke herinneringen aan schoolkamp! Als je op de havo zat, ging je bijvoorbeeld in je tweede leerjaar naar Duinrell en in je vierde leerjaar naar de Ardennen. Dagen lang keten met je jaargenootjes!

Uitwisseling met Berlijnse leerlingen

CLD heeft banden met verschillende buitenlandse scholen en als je geluk had ging je als leerling op uitwisseling. Zo was jij een week lang op bezoek bij een gezin in Berlijn en kwam jouw ‘buddy’ vervolgens ook Delft en Nederland ontdekken. Wat een bijzondere ervaring!

Buiten gymmen bij Ringpass

Vanuit de ramen van het CLD keek je zó op een aantal grote gymvelden. Maar daar gymen? Nee hoor, die velden waren van het Stanislas. CLD’ers moetsten ‘helemaal’ naar Ringpass om daar te gymmen.

Rennen voor de ijscoman

In de zomer kwam de ijscoman geregeld langs de school. Als je het belletje uit de verte hoorde aankomen, kon je maar beter beginnen met zo hard mogelijk rennen. Je wilde immers niet achteraan de rij belanden en geen ijsje scoren voordat de bel weer ging!

Dutje doen tijdens de Franse les

Had je Franse les van mevrouw Fokkema? Dan had je geluk als je les in de middaguren viel. Mevrouw Fokkema begon namelijk steevast met een klein middagdutje. De hele klas moest wel meedoen en stil zijn, anders was het meteen uit met de pret.

Kauwgom vangen tijdens Geschiedenis

Als je meneer vd Water als geschiedenisleraar had én van kauwgompjes hield, was je vast heel goed in dit vak. Beantwoordde je een vraag goed? Dan kreeg je van deze leraar een kauwgompje naar je hoofd geslingerd!

Examenstunt

In je laatste jaar was één van de leukste dingen de examenstunt. Op de allerlaatste lesdag was het de uitdaging op de school nog even helemaal op z’n kop te zetten. Het allerleukste was natuurlijk om een grapje uit te halen met ‘de concurrent’ het Stanislascollege. En mocht dat gymveld nou net prachtige vóór jullie school liggen…

Dit schreven we eerder over andere scholen

15 x dit herken je gegarandeerd als je op het Stanislascollege Westplantsoen hebt gezeten

Ging jij vroeger naar het Stanislascollege Westplantsoen? Dan denk je vast en zeker met heel veel pl...
Grotius College

10 x dit herken je gegarandeerd als je vroeger op het Grotius College hebt gezeten

Ging jij vroeger naar het Grotius College aan de Juniusstraat? Dan denk je vast en zeker met heel ve...

Fantastische foto’s: 10 x het Stanislas Westplantsoen van vroeger

Oh man, wat houden we toch van het internet! Niet in de laatste plaats omdat het episch archief is d...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.