Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf zaterdag mag je hond niet overal in de Delftse Hout komen

Door Iris Olsthoorn 30 maart 2017

De lente is aangebroken. Dat betekent niet alleen heerlijk veel zon, bloemetjes en drankjes op het terras, maar ook beperkingen voor het uitlaten van je hond. Vanaf 1 april mag je niet meer overal in de Delftse Hout komen met je harige vriendje. 

Strandstrook

Vanaf 1 april tot en met 30 september mag je in de Delftse Hout niet op de strandstrook, de aangrenzende ligweide én niet op de ligweide bij de surfvereniging komen (zie onderstaande kaartje!) Ze mogen er niet los, maar óók niet aangelijnd in dit deel van het jaar. Een volledig rondje om de plas zit er dus eventjes niet in. Je riskeert een boete van €90 als je toch over het strandpad loopt.

Hertenkamp

In het Hertenkamp (het gebied achter het Rieten Dak) mogen honden in het broedseizoen niet los lopen. Dit jaar is het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli. Zorg dus dat je hem of haar in deze maanden netjes aangelijnd hebt.

Waar mag het wel?

Je hond mag aangelijnd nog wel op de andere paden en velden in de Delftse Hout komen en natuurlijk, ook in de zomer, lekker los op het hondenstrandje. Zorg wel dat je de grote boodschap opruimt. Zo voorkom je dat er iemand met zijn picknickleedje in een hondendrol terecht komt én je voorkomt er een boete van €140,-.

Meer over

Gemeente

adv.