Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trouwen tijdens de coronacrisis in Delft: Hoe werkt dat precies?

Door Rosanne Becker 30 april 2020

Uitnodigingen in de prul, geen huwelijksreis naar een tropisch oord. Veel stellen moeten hun trouwplannen uitstellen doordat het coronavirus roet in het eten gooit. Maar betekent dit dat je helemaal niet meer kan trouwen? Wij zochten dit voor je uit.

Veel mensen denken bij een bruiloft aan een evenement. Aangezien alle evenementen tot 1 september zijn afgelast, gaan veel bruidsparen er van uit dat hun bruiloft ook niet door mag gaan. Maar dat is niet het geval. Een bruiloft kan misschien gezien worden als een evenement, maar valt officieel niet onder deze regeling.

Trouwen in Delft

Wat er wel doorgaat is de huwelijksvoltrekking. Dus het wettelijk sluiten van je huwelijk door elkaar het ja-woord te geven mag doorgaan. Hier zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan. De huwelijksvoltrekkingen op het stadhuis mogen alleen doorgaan met maximaal 20 personen (inclusief jullie zelf) die allemaal 1,5 meter afstand moeten en kunnen houden. Dit betekent dus dat huwelijksvoltrekkingen bij de gemeente, in de kerk en op een officiële trouwlocatie door mag gaan.

Let wel op: officiële trouwlocaties vaak ook een horecagelegenheid hebben kan het zo zijn dat de deuren alsnog dicht zijn van deze locatie. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om contact op te nemen met de Gemeente Delft om de mogelijkheden te bespreken.

Bruidsparen in Delft worden telefonisch benaderd door de gemeente met de vraag wat hun plannen zijn ten aanzien van het huwelijk. Verzocht wordt om de bruiloft te verzetten. Het verzetten kan kosteloos, normaal zitten hier wel kosten aan verbonden.

Hoe zit het met kosteloze of eenvoudige bruiloften?

De gemeente laat kosteloze en eenvoudige huwelijken doorgaan. Maar toch wordt er door de gemeente gekeken of de afspraken die nu al ingepland staan echt spoed hebben of dat ze toch beter op een later tijdstip kunnen plaatsvinden. Stel dat er toch spoed achter zit, kan de bruiloft alleen in aanwezigheid van het bruidspaar en de getuigen zelf doorgaan.

Lees ook

Plaatjes: zo ziet de Kabelfabriek er over een aantal jaren uit

Er gaat de komende jaren veel gebeuren rondom de Schieoevers. Het doel van de gemeente is om er een ...

Tijd voor Netflix! Dit is de top 10 series volgens Delftenaren

Veel mensen hebben in deze quarantaineperiode al behoorlijk wat afleveringen van hun lievelingsserie...

Check dit! Deze escaperoom zorgt voor spanning tijdens de quarantaine

Door de coronamaatregelen zijn ook de escaperooms gesloten. Voorlopig dus geen verwoede pogingen om ...

Nog geen cadeau voor Moederdag? Wij hebben leuke tips voor je

Moederdag (10 mei) in Delft is dit jaar een tikkie anders. Ondanks dat je je moeder misschien niet k...

Vertel ‘ns: wat is jouw lievelingsserie op Netflix, Videoland of andere streamingsdienst?

Eerlijk zeggen... hoeveel series heb jij al gebinged sinds de quarantaine is begonnen? Veel mensen h...

adv.