Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stemmen over handelsverdrag, waar gaat het over?

Door Redactie indebuurt 3 april 2016

Er is een ja-kamp en een nee-kamp, maar het ‘waargaatditover’-kamp is misschien wel het grootst. Woensdag wordt er gestemd over het handelsverdrag met Oekraïne.

‘Waargaatditover’

Wie in het ‘waargaatditover’-kamp zit, kan zich in Delft laten informeren tijdens een debat in het Aula Congres Centrum van de TU. Eén van de organisatoren, TU-student Stijn de Vreede van de JOVD Delft, laat weten dat het bedoeld is ‘om mensen een genuanceerde mening te laten vormen zodat ze weten wat ze gaan stemmen op woensdag 6 april. Het evenement is compleet neutraal met als doel iedereen een objectieve mening te laten vormen.’

Het debat is op maandagavond om 19.30 uur bij de TU. Meer informatie.

Natuurlijk kun je zelf ook in de materie duiken op de website van de overheid. En verder hoef je je ook geen zorgen te maken: de nieuwssites en journaals zullen ook genoeg aandacht besteden aan het hoe en waarom van het referendum.

Stemmen

In Delft gaan 36 stembussen open, dat zijn er 12 minder dan de vorige keer en dat scheelt de gemeente 50.000 euro. Toch blijft het zo dat iedereen binnen een kilometer van zijn huis een stem uit kan brengen. De gemeente heeft in kaart gebracht waar de stembureaus zich bevinden. In een andere gemeente stemmen? Helaas, dat had je aan moeten vragen voor 1 april.

Wanneer je gaat stemmen moet je wel je stempas meenemen, die heb je als het goed is al in de bus gehad. Niet gehad of kwijt? Een nieuwe aanvragen kan tot dinsdag 5 april, 12.00 uur bij de gemeente.

Stemmen kan woensdag 6 april tussen 7.30 en 21.00 uur. Vergeet je identiteitsbewijs niet. Alle informatie over het referendum is hier verzameld.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.