Dit zijn de populairste babynamen per wijk in Delft

babynamen

Zwanger of niet, iedereen fantaseert wel eens over babynamen. De één gaat voor een popiejopie-naam en de ander bedenkt een ingewikkelde constructie. Voor als je er nog niet uit bent of wat inspiratie nodig hebt: dit zijn de populairste babynamen in Delftse wijken.

Binnenstad

In de binnenstad van Delft worden over het algemeen populaire namen gegeven aan kersverse Delftenaren. Bij de meisjesnamen staat Nova bovenaan, bij de jongens Thomas. Verder werden er veel meisjes Louise, Rosa, Nina of Sarah genoemd. Bij de jongens waren ook de namen Hugo, Boris, Floris en Stijn populair.

Deze data gaan over alle postcodes met 2611. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 591 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Hof van Delft

Als je op een kinderdagverblijf in Hof van Delft veel Sophie’s en Pepijn’s tegen komt, kan dat kloppen. Dit waren de afgelopen jaren de populairste babynamen van deze kinderrijke wijk. Bij de meisjes waren de namen Fiene, Iris en Zoë populair. Als jongensnamen komen ook vaak Max, Hugo en Koen voor.

Deze data gaan over alle postcodes met 2613. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 844 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Vrijeban

In de wijk Vrijeban komen we op de nummers 1 ook niet heel bijzondere namen tegen: Sarah en Tijn. Verder werden er veel meisjes Anna, Julia en Sienna genoemd en veel jongens Jonathan, Noah of Julian. Opvallend: de namen die in de binnenstad op nummer 1 staan (Nova en Thomas), komen in Vrijeban niet eens in de top 10 voor.

Deze data gaan over alle postcodes met 2612. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 583 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Wippolder

In de wijk Wippolder is de populairste naam voor jongens één van de meest voorkomende namen van Nederland, namelijk Tim. Bij de meisjes is Cato het populairste, een naam die de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder wordt. Na Tim volgen Sebastiaan, Julian en Benjamin. Na Cato volgen Luna, Iris en Amy. Bijzonder aan Wippolder is dat er de afgelopen jaren twee (!) meisjes de naam Quichendely hebben gekregen.

Deze data gaan over alle postcodes met 2628. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 486 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Voordijkshoorn

Net als in de binnenstad staat in de wijk Voordijkshoorn de jongensnaam Thomas bovenaan. Bij de meisjes is de naam Emma het meest populair. In deze wijk houden ze blijkbaar niet van ingewikkeld: de namen Olivier, Pepijn en Max volgen bij de jongens en de namen Lisa, Julia en Roos zijn de nummer twee tot en met vier bij de meiden.

Deze data gaan over alle postcodes met 2614. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 744 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Voorhof

Voorhof is een lekkere multi-culti wijk en dat zie je ook terug in de populaire babynamen. Bij de meisjes staat daar Yasmine op nummer één, bij de jongens de naam Mika. Toch heten er ook veel jonge meisjes in deze wijk Sophie of Julia. Opvallend: op nummer vier bij de meiden staat de naam Jaeliya. Onder de jongens komen de namen Mohammed, Daniël en Liam veel voor.

Deze data gaan over alle postcodes met 2624. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 689 kinderen geboren in dit postcodegebied.

Buitenhof

De bewoners van Buitenhof zijn duidelijk het meest creatief met het verzinnen van namen. De meest gekozen meisjesnaam van de afgelopen jaren is daar Margiolica. Voor de jongens kiezen ze een iets populairdere naam: Jayden. Selin, Nour en Yara zijn voor meisjes in deze wijk ook populair, jongens worden vaak Ali, Rayan of David genoemd.

Deze data gaan over alle postcodes met 2625. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 780 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Tanthof-West

In Tanthof-West kregen veel meisjes de afgelopen tijd de naam Olivia, Eva of Valery. Bij de jongens gingen de kersverse ouders lekker simpel voor Tijn, Tim of Lucas. Opvallende namen in de top 10 van deze wijk: Salahdine voor jongens en Amina voor meisjes.

Deze data gaan over alle postcodes met 2622. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 378 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Tanthof-Oost

In Tanthof-Oost houden ze duidelijk van korte babynamen. Voor meisjes kiezen ouders vaak de naam Sofie en voor jongens Daan. Ook de namen Mila, Roos en Demi zijn in deze wijk populair en voor de jongens Renzo, Finn en Marc. Want waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?

Deze data gaan over alle postcodes met 2623. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 297 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Schieweg

De Schieweg is qua inwoners een kleine wijk en er werden in vijf jaar tijd dan ook maar 85 baby’s geboren. Toch wilden we je de naamkeuzes niet onthouden, want ze zijn bést bijzonder. Bij de meisjesnamen vinden we Acey, Jiwoo en Keola. Bij de jongens staat Thijs welliswaar op één, maar ook hier zijn andere namen niet alledaags: jongens uit deze wijk gaan door het leven als Fabries, Sabastién en Gleb.

Deze data gaan over alle postcodes met 2627. Deze data gaan over 2009 tot en met 2014. Er werden in die periode 85 kinderen geboren in dit postcodegebied. 

Bron: RTL Buurtfacts

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Het Prinsenhof wordt verbouwd: dit zijn de toekomstige plannen”

Het Prinsenhof wordt verbouwd: dit zijn de toekomstige plannen

Ga naar “Aha! Dit is waarom het stadhuis oranje kleurt deze week”

Aha! Dit is waarom het stadhuis oranje kleurt deze week

Ga naar “Blauw op straat: zoveel wijkagenten zijn er in Delft”

Blauw op straat: zoveel wijkagenten zijn er in Delft

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)
4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Catrice Giftbox van € 31,99 voor € 14,99”

Catrice Giftbox van € 31,99 voor € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit trui** € 9,99”

True Spirit trui** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Chef de partie bij De Centrale”

Chef de partie bij De Centrale

 • De Centrale
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Baliemedewerker Oude & Nieuwe Kerk Delft”

Baliemedewerker Oude & Nieuwe Kerk Delft

 • Protestantse Gemeente te Delft
 • Parttime
Ga naar “Algemeen administratief medewerker”

Algemeen administratief medewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “R&D engineer aerospace – Delft”

R&D engineer aerospace – Delft

 • Continu Professionals
 • Fulltime
Ga naar “Laboratorium Assistent Planten”

Laboratorium Assistent Planten

 • Oxford Global Resources
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Concert KerstmiX”

Concert KerstmiX

 • Nieuw Kamer Koor Delft
 • 17 december 2022

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
Lichtjesavond 2022 Delft
Ga naar “Doe je mee met het Jan Steen Kadootjesspel?”

Doe je mee met het Jan Steen Kadootjesspel?

 • Beleef Delft
 • T/m 27 dec
kerk-en-jan-steen-kadootjesspelkerk-en-jan-steen-kadootjesspel

Topper

Ga naar “Lichtjesmarkt in Delft”

Lichtjesmarkt in Delft

 • 13 december 2022
Ga naar “Alpha Cursus Delft”

Alpha Cursus Delft

 • T/m 16 dec