Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgelet! Vanaf vrijdag is het oude stadskantoor dicht

Door Iris Olsthoorn 8 juni 2017

Heb jij nostalgische gevoelens bij ‘het zwembad’? Omdat je er al je paspoorten hebt gehaald, je kinderen er hebt aangegeven of je je er als kersverse Delftenaar hebt ingeschreven? Dan heb je nog maar héél even om ‘afscheid’ te nemen van het stadskantoor aan de Phoenixstraat.

Op vrijdag 9 juni om 12.00 uur sluit het oude stadskantoor zijn deuren. De hele mikmak wordt dan verhuisd naar het gloedjenieuwe kantoor aan de Coenderstraat. In het nieuwe stadskantoor kan je vanaf maandag 12 juni terecht voor al je burgerzaken. Je kan tot en met vrijdagochtend dus nog één keer heen en weer lopen van de Phoenixstraat, door het stadskantoor, door de stadstuin naar de Oude Delft en weer terug. Gewoon, omdat het kan.

Dit gebeurt er met het oude pand

Het karakteristieke gebouw verdwijnt niet uit het stadsgezicht van Delft. De gemeente heeft het pand verkocht en er worden straks 100 studenten in gehuisvest. Het oude kantoor wordt hiervoor ‘getransformeerd’, schreven we al eerder. Wij zijn vooral benieuwd of de blauwe gevel blijft bestaan én of de handige doorgang richting Oude Delft straks nog voor iedereen toegankelijk is.

Om de verhuizing naar de Coenderstraat te vieren, geeft de gemeente op zaterdag 17 juni een feestje. Je kan jezelf dan bijvoorbeeld laten opsluiten in de pop-up escaperoom. Meer weten? Lees dan dit artikel. 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.